Vragen over Tweelingvlammen

Vraag: In het boek ‘Mijn Levens met’ zei je dat je op een andere planeet een paar heel lange relaties hebt gehad, maar het klonk alsof je alleen naar de aarde bent gekomen. Het idee van een tweelingvlam kwam helemaal niet naar voren tijdens je verblijf op onze planeet. Zou je daar iets meer over kunnen zeggen? Het zou fijn zijn om meer inzicht te krijgen in dit aspect van tweelingvlammen, in jouw geval zeker, vooral omdat het niet een belangrijke rol leek te spelen, of wat voor rol ook trouwens, zolang je hier was. Ik ben vooral geïnteresseerd in het begrijpen van je spirituele reis en de rol van vrouwen in je boek ‘Mijn levens met’, omdat de hoofdpersonen man zijn. Als een meester de vragen daarna zouden willen beantwoorden dan zou dat geweldig zijn.

Antwoord van Kim Michaels, 2020 – Webinar voor de Bevrijding van Vrouwen

Zoals ik heb gezegd, is het boek ‘Mijn levens met’ geen autobiografie van al mijn vorige levens. Het is een soort verzamelwerk van wat veel mensen hebben doorgemaakt. Laat me het eerst de laatste vraag bespreken. De reden dat het voornamelijk over mannen gaat, is dat Jezus een man was in zijn laatste incarnatie en Jezus is een heel belangrijk onderdeel van het boek. Dus om al te veel verwarring te voorkomen, hoewel er wel wordt gezegd dat we zowel als man en als vrouw incarneren, zijn de mannen de hoofdpersonen. Natuurlijk is er ook nog het feit dat veel gevallen wezens zichzelf in mannelijke lichamen proberen te manipuleren, omdat ze op die manier meer macht kunnen uitoefenen. Omdat dit ook het verhaal is van de gevallen wezens, richt het zich op die belangrijke levens. Iets anders is dat als je terugkijkt, dan zie je dat in het verleden veel samenlevingen werden gedomineerd door mannen en dus nogmaals, daar zijn redenen voor.

Met betrekking tot de relatie met een tweelingvlam moet ik zeggen dat ik geascendeerde meesters leerde kennen via de Summit Lighthouse. De Summit Lighthouse had een aantal zeer uitgebreide leringen over tweelingvlammen. Er werd beweerd dat de stichter van de Summit Lighthouse Mark Prophet en zijn vrouw Elizabeth Clare Prophet tweelingvlammen waren. Aan andere mensen in die organisatie werd of door Mark of door Elizabeth verteld dat zij tweelingvlammen waren. Enkelen trouwden met elkaar, anderen scheidden uiteindelijk na een poosje, omdat ze het niet met elkaar eens konden worden.

Ik ben dus goed bekend met die hele omgeving van het concept tweelingvlammen. Ik heb ook gezien wat dit met mensen doet. Eerlijk gezegd had ik intuïtief iets waardoor ik bij de Summit Lighthouse kwam, maar er waren bepaalde ideeën in de Summit Lighthouse waar ik intuïtief nooit iets mee heb gehad. Ik kan het alleen maar op die manier zeggen, ik had er niets mee. Ik zeg niet op intellectueel of rationeel niveau dat zij het bij het verkeerde eind hadden. Ik zeg alleen dat ik er niets mee had, niets in mij zei: “Ja, dat is iets voor mij.” Ik zeg nooit of het klopt of niet. Ik zeg alleen maar dat het geen aantrekkingskracht op mij uitoefende, het sprak me niet aan. Een voorbeeld is dat dat het idee van tweelingvlammen niets bij mij deed. Ik had nooit duidelijk het gevoel dat ik een tweelingvlam kon hebben die op deze planeet is geïncarneerd. Ik heb het nooit gehad en nog steeds heb ik dat niet. Ik heb er nooit naar gezocht, het was nooit belangrijk voor mij. Persoonlijk is het niet eens iets waar ik over nadenk. Ik ben geneigd om het hele concept te negeren en ik denk dat als de meesters er op een bepaald moment iets over zouden willen zeggen, dan zal dat wel gebeuren, maar voor mij is het niet van belang.

Bij de Summit Lighthouse zouden ze zeggen dat als mensen niet het gevoel hebben dat zij een tweelingvlam hebben die is geïncarneerd, dat dan komt omdat hun tweelingvlam is geascendeerd. Ik denk niet eens zo, omdat het nooit belangrijk voor mij was dat ik de polariteit ben van een andere ziel, want ik heb dat gevoel nooit gehad. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik een apart persoon ben. Ik ben alleen geboren; ik ontwikkel mij alleen. De meesters hebben altijd gezegd: “Je ascendeert alleen.” Je kunt eerder ascenderen dan je tweelingvlam, en zelfs als je tweelingvlam een gevallen wezen is, kun je ascenderen. Zo werd dat bij de Summit Lighthouse gezegd. Voor mij het is totaal geen belangrijk concept, ik heb niet het gevoel dat er een ander menselijk wezen op aarde of ergens anders is dat ik moet vinden om heel te worden, of om te kunnen ascenderen en mijn gevoel is dat dit voor iedereen geldt.

Vraag 2: Heeft iedereen een tweelingvlam? Kunnen tweelingvlammen ervoor kiezen om miljoenen jaren apart te leven? Zijn relaties tussen tweelingvlammen niet zo belangrijk als wij moeten geloven?

Antwoord van Kim Michaels, 2020 – Webinar voor de Bevrijding van Vrouwen

Ik denk dat dit al enigszins uitgelegd is door de meesters (Omega). Ik denk niet dat iedereen eren tweelingvlam heeft; dat denk ik intuïtief, natuurlijk kunnen tweelingvlammen ervoor kiezen om heel lang uit elkaar te zijn of om andere redenen niet bij elkaar te zijn. Eerlijk gezegd denk ik niet dat relaties tussen tweelingvlammen zo belangrijk zijn als de Summit Lighthouse zei. Het was een andere dispensatie, het was een onderdeel van het Vissentijdperk en dat was waarschijnlijk de reden dat het destijds als zo belangrijk werd beschouwd. Wanneer ik naar mezelf kijk toen ik bij de Summit Lighthouse was, dan zie ik dat er in die institutie een bepaalde cultuur heerste, omdat veel mensen die lid waren van de Summit Lighthouse de behoefte hadden om zich speciaal te voelen, dat zij op een of andere manier speciaal waren. Men had de behoefte om op de boodschappers te projecteren dat zij ook speciaal waren. Er waren mensen bij de Summit Lighthouse die niet bij de Summit Lighthouse waren gegaan als ze niet hadden geloofd dat Elizabeth Claire Prophet speciale vermogens had. Ik vond dat nooit belangrijk; ik vond het belangrijk dat zij dictaten van de meesters kon ontvangen en dat er geweldig veel licht door haar heen kwam, dat vond ik belangrijk. Of zij mijn aura kon zien, of zij door muren heen kon lopen of iets anders vond ik niet zo belangrijk.

Ik denk dus dat veel mensen het idee dat Mark en Elizabeth tweelingvlammen waren, leuk vonden, omdat het hen zo uniek en belangrijk maakte. Het gaf hen het gevoel dat zij uniek en belangrijk konden worden als zij hun tweelingvlam vonden, want dan zouden ze ineens een ideale relatie hebben met hun tweelingvlam die zij nog nooit hadden gehad. Ik dacht altijd als ik daarnaar keek dat zelfs als het waar zou zijn dat ik een tweelingvlam zou hebben die mijn tegenpool vormde, wij ook wel karma zouden maken, wij dan ook nog onopgeloste psychologische problemen zouden hebben. Hoe zou dat een ideale relatie kunnen zijn als we niet aan onszelf werkten? Ik zag stellen die van Elizabeth hoorden dat zij tweelingvlammen waren en mochten trouwen, die lid waren van de staf, en de Hollywoodverwachting hadden dat dit de ideale relatie zou zijn en dat ze nog lang en gelukkig zouden leven. Toen dat niet zo bleek te zijn, konden ze daar niet mee omgaan. Ik denk dat zij niet konden toegeven dat ze problemen hadden wanneer ze tweelingvlammen waren, en dus probeerden ze de problemen te ontkennen en onder het kleed te vegen en op den duur werden ze erdoor ingehaald en konden niet meer bij elkaar blijven.

Ik denk dat het eigenlijk een moeilijk concept voor veel mensen was. Het was een hele uitdaging voor veel mensen om hier goed mee om te gaan. Misschien gaven de meesters dat concept wel als test aan die mensen om te zien hoe zij het zouden aanpakken. Of ze het zouden overwinnen en zeggen: “Het gaat niet om het vinden van iemand die mij compleet maakt. Het gaat over het oplossen van mijn psychologische problemen, zodat ik zelf heel wordt.”