Hebben we therapie nodig om af te rekenen met onze gescheiden zelven?

Vraag: Het lijkt mij dat yoga en meditatie en decreten, samen met andere hulpmiddelen en technieken, behulpzaam zijn om in evenwicht te blijven, maar om af te rekenen met een gescheiden zelf heb je een of andere vorm van therapie nodig om beter naar je problemen te kijken. Is dat een juiste aanname?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar voor de Bevrijding van Vrouwen

Laten we het zo zeggen: Er zijn vel spirituele technieken die wij niet alleen in deze dispensatie hebben gegeven, maar ook in andere dispensaties en in een heel andere context, zoals bijvoorbeeld yoga, die diverse voordelen hebben. Die kunnen je geest ontspannen, spiritueel licht oproepen, je openstellen voor de stroom van spiritueel licht door je lichaam en de chakra’s en helpen om spiritueel te groeien. Ze zijn nuttig in die zin dat wanneer je spirituele energie oproept, of je ervoor openstelt, dan kan er iets van de lagere energie worden verteert die in je drie hogere lichamen ligt opgeslagen. Dit vermindert de spanning of vermindert de bewolking of de wazigheid van je emotionele lichaam bijvoorbeeld en het kalmeert je emoties ook in bepaalde mate.

Maar om echt vooruitgang te boeken, moet je de gescheiden zelven herkennen en ze bewust loslaten. De vraag is eigenlijk wat je moet doen om die bewust te ontdekken. Ik zal op geen enkele manier suggereren dat je therapie nodig hebt voor dit proces, maar veel mensen kunnen wel baat hebben bij therapie, omdat dit kan helpen om je bewust te worden van die zelven. Nu hebben we jullie ‘Healing Your Spiritual Traumas’ en de andere boeken in die serie speciaal gegeven om je te helpen bij dit proces en die boeken kunnen je echt helpen om grote vorderingen te maken.

Maar nogmaals, voor veel mensen kan het nuttig zijn om met een therapeut te werken die je directere feedback kan geven dan een boek. Dit is dus iets waar jij je persoonlijk op moet afstemmen. Misschien moet je wel door een fase heen waarin je in therapie gaat. Je kunt ook door een lange fase heen gaan als je de boeken gebruikt, of zelfs andere spirituele leringen, om je meer bewust te worden van wat er gebeurt en helemaal geen therapie nodig hebt. Er zijn mensen die geen therapie nodig hebben en er zijn mensen die absoluut therapie nodig hebben en een grote groep zou er baat bij hebben, maar zou ook vorderingen kunnen maken zonder therapie.