Niet gehecht zijn aan een relatie

Vraag: Hoe moeten we omgaan met het evenwicht, een schijnbaar wankel evenwicht, tussen het bezig zijn met voor iemand zorgen en van iemand houden om een relatie in stand te houden maar je niet gehecht te voelen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar voor de Bevrijding van Vrouwen

Het is zeker een wankel evenwicht in alle relaties. Het is duidelijk dat jij je aan een relatie moet wijden. Je moet er aandacht aan besteden, jouw energie erin steken, om de relatie constructief te houden en zelfs tegemoet te komen aan de behoeften van je partner en dit zal je energie tot op bepaalde hoogte in beslag nemen.

Tegelijkertijd bewijs jij je jezelf en je partner geen gunst als je gehecht bent aan een bepaalde uitkomst, omdat je de dingen persoonlijk gaat opvatten, want dan raak je gespannen, en dit zal zich verspreiden naar je partner, misschien is je partner al gespannen, waardoor de spanning in je relatie steeds verder oploopt. Hoe vermijd je dat die oplopende spanning in de relatie? Er moet dan een bepaald niveau van onthechting komen, bij voorkeur bij beide partners, maar in ieder geval bij één. Hoe ga je daarmee om? Dat doe je zoals altijd, door uit te vinden welke gescheiden zelven je hebt die ervoor zorgen dat je zo op je partner reageert en dan probeer je die zelven op te ruimen.

Dit is eigenlijk de spirituele reden dat je in de eerste plaats die relatie hebt, omdat je wist dat je partner het potentieel had om je helpen om aan te tonen wat je in je eigen psyche moet oplossen. Als je een relatie op die manier benadert, dan kun je zelf significante vooruitgang boeken. Dit betekent ook dat jij je niet hecht aan de reactie van je partner en geen reactiepatroon vormt, je kunt vermijden dat je in een reactiepatroon komt.

Niet gehecht zijn betekent niet dat het je niets kan schelen en dat je ongevoelig bent voor je partner; het betekent alleen dat je niet in een reactiepatroon zit, je reageert niet met gescheiden zelven. Dit betekent dat je een positieve reactie op je partner kunt krijgen en dit kan een positieve spiraal in je relatie vormen.

Er kunnen relaties zijn waarin dit eenvoudig niet werkt, omdat je partner nog onopgeloste problemen heeft waar hij of zij niet uit wil komen. Dan kun jij, nogmaals, zover komen dat je de maximale groei uit een relatie haalt en dat het misschien onderdeel van je Goddelijke plan is dat je verder gaat met een ander soort relatie. Dit is een persoonlijke beoordeling, iets wat je niet in gedachten hoeft te doen, maar je werkt aan je uiterlijke zelven, je werkt aan het overwinnen van je reactiepatronen en dan kun je op het punt komen waarop je innerlijke leiding ontvangt over wat de beste volgende stap is en dan kun je in gedachten besluiten of je die leiding wilt volgen. Maar in veel gevallen kun je die leiding niet ontvangen, omdat je nog gevangenzit in een reactiepatroon en gehecht bent aan een specifieke uitkomst.