Het spirituele perspectief op de ziekte COVID-19

Vraag: Ik vraag me af of de mensen die het coronavirus aantrekken dit doen door hun levensstijl en manier van denken, of zijn er nog meer redenen te bedenken? Was het voor deze mensen tijd om de aarde achter te laten? Ik denk dat ik een milde vorm van corona heb gehad, ben niet in bed gebleven, maar had wel wat milde klachten. Ik vraag me af wat in mijn systeem ervoor heeft gezorgd dat ik het virus heb aangetrokken en wat ik ervan kan leren. Ik werd beter zonder dat ik me ervan bewust was dat ik een blokkade had of iets dergelijks. Is de oorzaak dan fysiek?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar voor de Bevrijding van Vrouwen

Zoals we zeggen, is er altijd een verband tussen je bewustzijnsstaat en wat er met je gebeurt op fysiek niveau. Je moet echter voorzichtig zijn als je dit interpreteert. Je moet je realiseren dat er bepaalde dingen gebeuren en als die eenmaal in het fysieke octaaf komen, dan kunnen er verschillende regels op van toepassing zijn. Met andere woorden, je kunt natuurlijk zeggen dat hoe hoger je bewustzijnsniveau, hoe minder waarschijnlijk je een besmettelijke ziekte krijgt. Dit betekent echter niet dat je dan kunt redeneren dat alle mensen die de ziekte wel kregen, een lager bewustzijnsniveau moesten hebben. Zodra een ziekte op het fysieke vlak is, het virus fysiek aanwezig is en zich onder de mensen verspreidt, dan kunnen er ook mensen in een specifieke situatie zijn waarin zij niet kunnen voorkomen dat zij aan het virus worden blootgesteld.

Een duidelijk voorbeeld is dat er bepaalde dokters en verpleegsters zijn die niet beslist het hoogste bewustzijnsniveau hebben, maar wel een veel hoger bewustzijnsniveau hebben dan de gemiddelde bevolking. En juist omdat zij een hoger bewustzijnsniveau hebben, omdat zij bereid zijn anderen te dienen, voelden zij zich aangetrokken tot een baan als dokter of verpleegster. En natuurlijk zijn ze dan in een omgeving waar een hevige besmetting van het virus is en dan kunnen ze toch de ziekte krijgen ook al nemen ze voorzorgsmaatregelen. En dat geldt ook voor andere mensen in bepaalde banen. Je kunt natuurlijk wel zeggen dat voor veel mensen die stierven aan het coronavirus, het hun tijd was. In de meeste gevallen zie je dat in de meerderheid van deze gevallen de mensen niet stierven aan de ziekte COVID-19. Zij stierven toen ze hem hadden, zoals men in ieder geval in sommige landen zegt. Met andere woorden, zij hadden van tevoren al bepaalde kwalen, zoals ademhalingsproblemen, en de ziekte COVID-19 versterkte dat en daardoor stierven ze. Maar veel van die mensen zouden anders ook gestorven zijn, niet beslist op dat moment, maar wel binnen relatief korte tijd.

Je moet ook begrijpen dat wat je meestal de griep noemt, van seizoen tot seizoen heel erg kan fluctueren. En er kunnen griepseizoenen zijn, waarin in ieder geval in een aantal landen, de meeste mensen zijn gestorven aan de gewone griep in plaats van COVID-19 en het coronavirus. Maar omdat alle aandacht uitgaat naar COVID-19, lijkt het veel erger dan in een gewoon griepseizoen. In een aantal landen was het natuurlijk veel erger dan in een normaal griepseizoen, maar in andere landen niet. Dan besef je dat veel van de mensen die stierven aan of tijdens COVID-19, ook in de loop van het jaar zouden gestorven zouden zijn.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Er zijn mensen die COVID-19 kregen en die anders wat langer geleefd zouden hebben. Maar dit is wat er gebeurt als iets op het fysieke vlak is. Niet alle mensen die een hoger spiritueel bewustzijn hebben, kunnen voorkomen dat ze in zulke situaties terechtkomen. Dit geldt ook voor natuurrampen en oorlogen, waarbij mensen op een bepaalde plek wonen om het spirituele evenwicht te bewaren dat het potentieel had om een bepaalde dramatische gebeurtenis tegen te houden. Maar vanwege de reactie van andere mensen, kon die gebeurtenis niet teruggedraaid worden. Maar de mensen konden daar niet snel genoeg vandaan komen en daardoor kwamen ze in die situatie terecht. In het algemeen zou je dus kunnen zeggen dat hoe hoger je bewustzijnsniveau, hoe minder waarschijnlijk je een ziekte als deze zult oplopen, maar veroordeel jezelf niet als het wel gebeurt en het gevoel krijgt dat je op een of andere manier gezondigd moet hebben of iets verkeerd gedaan hebben om dit te verdienen. Je bent in het fysieke octaaf op een planeet met compacte materie en soms gebeuren er bepaalde dingen en heb je gewoon pech.