Donald Trump en het zwart-witdenken in Amerika

Vraag: Donald Trump lijkt venijnig te worden aangevallen door de democraten, de media en veel bekende machtselites. Bovendien lijken veel mensen die ik ontmoet en die liberaal denken een diepgewortelde boosheid op Donald Trump te hebben. Hij kan geen enkele week doorkomen zonder zijn presidentschap te moeten verdedigen. Mijn indruk van Donald Trump is dat hij veel gevestigde bolwerken van de machtselite uitdaagt binnen en buiten Amerika en hun machtsapparaat en de negatieve monsters ontmaskert. Wat verklaart die sterke reacties op Trump van de machtselite en liberalen in het algemeen? Betekent de verkiezing van Donald Trump dat het bewustzijn van het Amerikaanse volk is verhoogd? En wordt Donald Trump gesponsord door de Broederschap? Hebben andere vertegenwoordigers van de Broederschap contact met hem gezocht?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2019 – Washington D.C. (VS):

Wat proberen wij jullie als spirituele studenten te leren? Jullie uiterlijke omstandigheden zijn een reflectie van jullie innerlijke omstandigheden. Dit geldt ook als je de president van de Verenigde Staten bent. Donald Trump heeft een bepaalde bewustzijnsstaat. Hij denkt in termen van zwart-wit. Hij zoekt vaak iemand die hij de schuld kan geven: iemand is de zondebok, en dan zegt hij onderbewust tegen het universum dat hij van dit soort strijd houdt zolang hij er maar goed vanaf komt. Hij trekt onderbewust deze situatie aan.

Dit is natuurlijk geen excuus voor de democraten en hun boosheid op hem. Maar dit heeft te maken met het presidentschap van Clinton, omdat de republikeinen even venijnig probeerden om Clinton in staat van beschuldiging te stellen. En nog veel democraten dragen die boosheid en wraakgevoelens van dat proces bij zich en nu zien zij hun kans om bij wijze van spreken dat met de republikeinen te vereffenen. Dit toont je alleen maar het niveau van de politiek van dit moment in de Verenigde Staten. Het toont aan dat beide zijden vastzitten in het dualiteitsbewustzijn, dat zij zich niet kunnen losmaken van die kleine probleempjes zoals Moeder Maria ze heeft genoemd, en te kijken naar wat goed voor het land is, wat goed voor de Amerikanen is. Hoe kunnen ze doen waar ze voor gekozen zijn, maar in plaats daarvan zijn ze bezig met zinloze ruzietjes die niet belangrijk zijn voor de toekomst van het land. Dit geldt zowel voor de in staat van beschuldiging stellen van Clinton en de poging om dat ook bij Trump te doen. Het maakt niet uit wat erachter zit; of Trump dit nu echt deed of dat hij loog. Of Clinton seks met vrouwen had of niet, wat belangrijk is, is de intentie die erachter zat. De intentie was niet het land te beschermen, de intentie was alleen maar destructief. Dit komt mede doordat Donald Trump zelf in een dualistische bewustzijnsstaat is, waarom bepaalde dingen die hij doet, niet worden gedaan vanuit een hoger bewustzijnsniveau om de machtselite aan te vallen. Hij geeft gewoon aan dat bepaalde mensen en instituten zijn vijand zijn en hij valt ze aan vanuit zijn dualistische bewustzijnsstaat.

De verkiezing van Donald Trump betekent niet dat het collectieve bewustzijn is verhoogd. Het geeft aan dat er nog heel veel mensen vastzitten in het zwart-witdenken en een president hebben gekozen die het zwart-witdenken in zo’n mate kon uitvoeren dat er hopelijk meer mensen komen die zullen zien dat dit niet een constructieve manier is om zaken te doen in de Verenigde Staten.

Het betekent niet dat ik nu de Democratische Partij verdedig die net zo vastzit in het dualistische denken. Er is behoefte aan een verandering in de verhoudingen in Washington, zoals we hebben gezegd, dat er misschien een derde partij bij moet komen die directe democratie wil. Maar ook de mensen moeten wakker worden en iets beters eisen, beter leiderschap zoals we vorig jaar hebben gezegd. Ik probeer samen te werken met de president die is gekozen, zoals we vaker zeggen. Ik probeer samen te werken met de regering en ideeën naar voren te brengen die het land vooruit kunnen brengen. Kan dat met Donald Trump en zijn regering? Ja, in bepaalde mate. Kon dat ook met de vorige regering? Ja, in bepaalde mate. Het doet er niet zoveel toe welke regering beter is dan de andere, omdat ze zich geen van allen totaal openstellen voor hogere ideeën.

Wij moeten het Amerikaanse volk zover krijgen dat zij iets beters eisen! Zij vragen om een congres, een senaat en een president die over deze kleine probleempjes heen stapt die eerlijk gezegd beide partijen als een monster hebben overgenomen. Daarom zitten ze nu in deze impasse, waar zij samen niet uit kunnen komen en dit zorgt ervoor dat de meerderheid van de senatoren en congresleden alleen maar doen wat vanzelfsprekend het beste is voor het land in plaats van partijpolitiek te voeren.