Is een federatie van Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland een realistisch scenario?

Vraag: Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland hebben veel gemeen in hun geschiedenis, cultuur en taal. Hebben deze landen ondanks alle bestaande verdeeldheid het potentieel om zich te verenigen tot één ruimte zonder centrale macht?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2019 – Oekraïne:

Ik zal niet zeggen dat dit potentieel niet bestaat, maar het is heel laag. Om dit te laten gebeuren, en ik zeg daarmee dat er een situatie kan komen waarin de drie landen zich herenigen, moet er ook wat onafhankelijkheid overblijven, meer als federatie, bijna zoals in de Verenigde Staten, waarin Wit-Rusland en Oekraïne onafhankelijk zijn van Rusland, of in ieder geval zelfbeslissingsrecht hebben. Om zover te komen, moet Rusland ook een aantal regio’s in republieken opdelen die ook een grote mate van autonomie hebben. Dit is absoluut mogelijk, maar zeker niet onder de huidige president. Er moeten grote veranderingen plaatsvinden om dit te laten gebeuren.

De vraag is of de mensen willen dat dit gebeurt? Zoals ik het bezie vanuit het geascendeerde rijk, is het waarschijnlijker dat de mensen in Oekraïne hun afhankelijkheid willen behouden als natie, in welke vorm dat ook eindigt. Er zijn zeker mensen in het westen van Oekraïne die liever een opener, autonomer, land willen dat niet beslist een westers land wordt of een onderdeel van het westerse blok, maar dat zeker openstaat voor die invloed. Nogmaals, het is onwaarschijnlijk dat Rusland zou toestaan dat ze deel wordt van een federatie. Ik weet dat je kunt zeggen dat Rusland tegenwoordig ook een federatie is, maar er zijn veel regio’s die niet het gevoel hebben dat zij autonoom van Moskou zijn. En wie in het huidige regeringsapparaat handelt alsof Rusland een federatie is van onafhankelijke staten en waar is het respect voor onafhankelijkheid en autonomie?