De huidige cryptocurrencies vormen niet het geldstelsel van de Gouden Eeuw

Vraag: Wat is de rol van cryptocurrencies in de komende jaren en in de Gouden Eeuw?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2017 – Estland:

Ik zal niet een diepgaande bespreking geven over dit onderwerp, omdat er veel subtiele complicaties zijn. Ik wil wel zeggen dat het duidelijk is dat er in de Gouden Eeuw een ander soort geld moet komen. En het moet een geldstelsel worden dat bijvoorbeeld niet berust op bijvoorbeeld gouden munten of schelpen of zaden of iets wat mensen in het verleden ook maar gebruikt hebben. Het moet een munteenheid zijn die op het internet is gemaakt, in de virtuele wereld – of hoe je het ook maar wilt noemen. Maar de huidige cryptocurrencies zullen dat geldstelsel niet worden en wel om diverse redenen. Een daarvan is dat het geldstelsel van de Gouden Eeuw zal worden gecontroleerd door de staat, niet door een of ander privébedrijf. En op den duur zal het een geldstelsel worden dat op de hele planeet wordt gebruikt en dat door een centraal gezag wordt beheerd. En het geldstelsel zal volledig vrij zijn van zelfbelang en de cryptocurrencies zijn dat bij lange na niet.

Een paar daarvan zijn in principe piramidespellen om eerst de mensen in staat te stellen om eraan te komen om een buitengewone hoeveelheid geld te verdienen en in de tweede fase komen er mensen bij die investeerders zijn die gemakkelijk geld willen verdienen. En zij denken dat de waarde van de cryptocurrency op en neer zal gaan net zoals op de aandelenmarkt. En een aantal van hen zijn slim genoeg om zich te realiseren dat dit niet eeuwig door kan blijven gaan en daarom zal dit instorten of in ieder geval diverse ups en downs kennen. Het andere probleem met die cryptocurrencies, zoals de Bitcoin, is dat er vanaf het begin een hoogste limiet is gesteld aan hoeveel je ooit kunt maken en dit kan natuurlijk geen goed werkend geldstelsel worden, omdat er geen hoogste limiet kan worden gesteld aan geld; er moet meer komen als er meer rijkdom in de samenleving komt. En in de Gouden Eeuw zal de hoeveelheid welvaart almaar toenemen door de mechanismen waar wij over hebben gesproken omdat er steeds meer mensen komen die in staat zijn om spiritueel licht naar het fysieke octaaf te brengen. En daardoor zal de hoeveelheid materiële rijkdom die je tot je beschikking hebt, toenemen.

Dus je moet een munteenheid hebben met een open einde, maar je moet ook een munteenheid hebben waardoor privépersonen geen stukje software kunnen downloaden en met hun computer die munten delven. Maar de hoeveelheid wordt door de staat beheerd, zodat die hoeveelheid kan worden aangepast naar boven of beneden afhankelijk van wat er nodig is voor goederen en diensten. Ik heb gezegd dat je in een Gouden Eeuw mensen geen geld kunt laten maken met geld en dit is natuurlijk wat veel mensen hopen te doen met de cryptocurrencies.