Het spirituele standpunt ten aanzien van de handel in aandelen en financiële investeringen

Vraag: De meesters hebben gezegd dat investeren in aandelen en obligaties een reflectie is van de gokmentaliteit. Wat is een betere manier van denken wanneer je investeert en wat zijn voorbeelden van investeringen die meer op één lijn zitten met het Gouden Eeuwbewustzijn?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2018 – Albuquerque (USA):

Het is heel moeilijk om advies te geven over investeringen, omdat het hele financiële systeem is overgenomen door de gevallen wezens waardoor jij, hoe je ook investeert in ieder geval in de grote financiële plannen die zij hebben bedacht, een band aangaat met de gevallen wezens en dit is natuurlijk niet goed. Je kunt natuurlijk bepaalde investeringen doen op lager niveau of lokaal niveau of op een directer niveau. Het is niet onmogelijk om aandelen te kopen als je bedrijven selecteert die zo klein zijn dat zij geen belangrijke objecten zijn voor de professionele handelaren.

De aandelenmarkt werd oorspronkelijk gemaakt om mensen te laten investeren in bedrijven om er wat winst mee te behalen in de vorm van dividend wanneer het bedrijf winst maakte. Voor bedrijven is dit een manier om aan geld te komen om uit te breiden zonder naar de bank te hoeven. Er zijn nog steeds bedrijven die zo klein zijn dat ze nog niet zijn opgevallen bij de investeerders in Wall Street, omdat de investeerders in Wall Street niets geven om dividend. Voor hen is het belangrijk dat zij de waarde van de aandelen laten zakken om genoeg mensen op de wagen te laten springen om dit aandeel te kopen, niet vanwege de waard van het bedrijf of het dividend dat ze krijgen, maar vanwege de gokmentaliteit dat het aandeel in waarde zal stijgen. Dan verkopen de handelaren natuurlijk hun aandeel, zij verlagen de waarde kunstmatig, mensen raken gedesillusioneerd en verkopen hun aandeel voor een lagere waarde en dan kopen de investeerders het opnieuw en verhogen de waarde en dit gaat zo door ad infinitum. Iedere keer dat het aandeel omhoog of omlaag gaat, verdienen de investeerders geld en de gewone mensen verliezen hun geld. Je wilt daar dus niets mee te maken hebben.

Dan zijn er natuurlijk nog investeringen op de lange termijn – diverse obligaties, obligaties van de regering, enzovoort – die veiliger zijn. Je zou kunnen zeggen dat kostbare metalen een veilige vorm van investering zijn, maar dat is niet beslist waar omdat zelfs de prijs van kostbare metalen heel erg is gemanipuleerd door de gevallen wezens. In vorige decennia zag je bijvoorbeeld dat studenten van geascendeerde meesters in goud hebben geïnvesteerd, omdat ze dachten dat goud haar waarde zou behouden in een crisissituatie, en meer waard zou worden. Maar de waarde is al vele jaren en decennia niet gestegen en nu daalt de waarde opnieuw. Je kunt niet veilig ergens op wedden omdat bijna alles wordt gemanipuleerd. Je kunt de maatregelen nemen die ik heb gegeven, maar je moet hier eigenlijk onderzoek naar doen, je aandacht hieraan besteden, want als je denkt dat je een beleggingsfonds of een of andere geldmanager jouw investering kunt laten beheren, dan kun je er wel zeker van zijn dat je een band krijgt met de gevallen wezens en verdien je misschien wel geld maar is dat wel de manier waarop je geld wilt verdienen, door je vast te leggen aan die plannen?

Ik probeer je geen onheilsprofetie te geven dat de markten op elk moment kunnen instorten en dat jij dan alles zult verliezen. De markt kan instorten zoals we hebben gezegd, wanneer je een financiële luchtbel maakt, want dan is dat de enige manier waarop de mensen uit die bewustzijnsstaat kunnen komen. Maar zelfs als de markten niet instorten, en ze blijven stijgen –kun je terugkijkend op de lange termijn van de aandelenhandel zien dat er inderdaad een neergang was in 2008 en dat er een heel grote crisis ontstond. Maar als je dertig jaar terug kijkt, dan zie je dat de aandelen die jij in een bepaald bedrijf had gestoken, heel veel in waarde zijn gestegen. Dit klopt natuurlijk, maar het is wel een kunstmatige manier van de gevallen wezens om de waarde te laten stijgen en dit heeft voor een totale luchtbeleconomie gezorgd. Zoals ik zei, moet je beoordelen: Wil jij je hieraan verbinden? Wil jij hieraan vastzitten? Het gaat er niet om of je geld verliest of niet, maar het is een kwestie van onderscheid en zeggen: “Komt dit echt overeen met mijn niveau van Christusonderscheid, mijn bewustzijnsniveau?” Er zal een moment komen waarop het niet het belangrijkste meer is om geld te verdienen. Het is dat jouw daden in overeenstemming zijn met je bewustzijnsstaat.