De volgende stap in de economie

Vraag: De wereld is geïnfecteerd door de dualiteit, wat is de volgende stap na het communisme en het kapitalisme. Het kapitalisme kan het niet overleven zonder tegenstander.

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2019 – Estland:

Ik heb dit al besproken. De volgende stap is natuurlijk een aanpak van de economie te vinden die berust op humanitair bewustzijn van wat het beste is voor alle mensen en niet alleen de elite. En dit kan op veel manieren gebeuren, maar het is te ingewikkeld om dat in een kort antwoord uitgebreid te behandelen, maar dit is ook iets wat ik al besproken heb en waar we natuurlijk meer over zullen spreken als we verder gaan met leringen over de Gouden Eeuw. Het is duidelijk dat je iets kunt zien bij het communisme en het kapitalisme, namelijk dat het onbewuste systemen zijn, gebaseerd op een bepaald bewustzijnsniveau, maar dit bewustzijn is zich niet gewaar van iets wat wij de wezenlijke of basale menselijkheid hebben genoemd. Met andere woorden, het berust op het gevoel van gescheidenheid omdat de mensen zichzelf beschouwen als aparte wezens en zeggen: “Hoe kunnen we een goed economisch systeem maken dat goed voor ons, de elite, is.

De volgende stap is dus dat je een meer humanitaire economie maakt die het beste is voor iedereen. Er zijn naties die daar al heel ver mee zijn, veel naties in Europa, Canada, en veel andere hebben vooruitgang geboekt om een meer gelijkwaardige economie te scheppen die niet strikt kapitalistisch is. Er is in ieder geval wat controle door de staat die verhindert dat corporaties het overnemen. Je zou kunnen zeggen dat zelfs de Verenigde Staten een paar beperkingen heeft opgelegd aan corporaties hoewel niet zo effectief als andere landen. Dit is dus echt de volgende stap: een economie die niet wordt gedreven door een ideologie of systeem, maar doordat men zich ervan gewaar is dat het beste voor het geheel, het beste is voor alle mensen in die natie.