Student zijn van geascendeerde meesters en armoede

Vraag: Moeder Maria heeft gezegd dat onze focus als student van geascendeerde meesters niet op de materiële wereld ligt en het lijkt erop dat velen van ons financieel gesproken maar wat aanmodderen en ons best doen. Maar kunnen we ondanks onze beste inspanningen toch tot armoede vervallen, of als wij arm zijn geworden, wat moeten we dan doen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Estland:

Deze vraag kan niet in het algemeen worden beantwoord, die is heel persoonlijk. Het hangt er natuurlijk vanaf waar je woont, in wat voor samenleving, en welke kansen je hebt in die samenleving. Ik ben mij er heel erg van bewust dat er in veel naties op de wereld studenten van geascendeerde meesters zijn die maar heel moeilijk armoede kunnen ontstijgen vanwege de omstandigheden in die naties, in ieder geval zonder zich heel veel te concentreren op het verdienen van geld, iets wat al je aandacht en tijd verbruikt.

Er zijn dus gevallen waarin studenten moeten accepteren dat een bepaalde levensstandaard niet erg welvarend is en zich op hun spirituele groei richten. Maar in andere gevallen zijn er veel studenten die er profijt van kunnen hebben als ze een bepaalde duw krijgen om een hogere levensstandaard te bereiken die hen meer vrijheid zal geven om hun spirituele doelen na te streven. Als je in een welvarender land woont, dan moet het mogelijk zijn om een bepaalde manier te vinden waardoor je levensstandaard geen hindernis vormt voor spirituele groei. Je moet begrijpen dat er heel er veel studenten van geascendeerde meesters zijn, maar ook veel spirituele mensen, zelfs religieuze mensen, die een negatieve houding hebben ten aanzien van welvaart. Zij hebben misschien het gevoel dat geld de wortel van al het kwaad is zoals ze vele malen hebben gehoord. Of dat je als spiritueel persoon niet iets moet doen om geld te verdienen. Dus er zit weerstand. En dat heeft veel spirituele mensen op een lager niveau van welvaart gehouden dan nodig was.

Je moet een persoonlijke afweging maken en in veel gevallen zul je zien dat je een gescheiden zelf hebt dat tegen welvaart, materiële welvaart, is. Als je dat zelf kwijt bent geraakt, als je ontdekt wat de overtuiging is die erachter zit, dan zul je zien dat het gemakkelijker voor je wordt om welvaart te creëren zonder dat je jouw spirituele doelen en ideeën in het geding brengt. Je kunt heel erg vaak zijn opgegroeid in een bepaalde familiesituatie, een bepaalde culturele situatie, een bepaalde stad misschien, waar het collectieve bewustzijn zodanig was dat je maar één bepaalde manier geld kon verdienen en dat jij een bepaalde houding hebt ten aanzien van geld verdienen. Dit kan een limiet voor jou zijn. En als je daar uit kunt breken, misschien naar een andere omgeving gaan, dan kun je een hoger niveau van welvaart vinden, waardoor jij geen afbreuk doet aan je spirituele doelen. Het is eigenlijk een kwestie van wat er in je Goddelijke plan staat. Het klopt dat je niet tot het uiterste moet vervallen door al je aandacht en energie te concentreren op het verdienen van geld. Aan de andere kant moet je niet zo arm zijn dat dit al je aandacht en tijd opeist, omdat het je heel veel verdriet doet dat je niet bezit wat jij nodig hebt. Je moet daar een balans in vinden. En als je die zelven loslaat die je uit je evenwicht halen wanneer het op geld aankomt, dan zul je kansen krijgen waardoor je de materiële overvloed kunt manifesteren die je nodig hebt, waardoor je materiële overvloed je spirituele groei steunt, en ook het ontvouwen van je Goddelijke plan. En dat moet het doel zijn voor spirituele mensen.