Een hoger perspectief op het legaliseren van marihuana

Vraag: Het is mij opgevallen dat de meesters het niet hebben over persoonlijk drugsgebruik en alcohol, maar er zijn een paar wetten bijgekomen die marihuana legaliseren in Amerika – bijvoorbeeld in Colorado – en ik vroeg mij af of ze daar iets over willen zeggen – zowel voor medisch gebruik als voor ontspanning.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Albuquerque (USA):

Zoals Saint Germain al heeft gezegd zijn er geen eenvoudige oplossingen voor veel problemen die op aarde ontstaan. Saint Germain is de geascendeerde meester die de vlam van vrijheid bij zich draagt. Als je vrijheid tot in het uiterste doorvoert, dan moet je de vrije wil respecteren en zeggen dat de aarde een planeet is die is ontworpen om mensen een bepaalde serie ervaringen te geven. Dus iedereen op aarde mag elke ervaring krijgen die je op deze planeet tot je beschikking hebt, als je denkt dat je die nodig hebt en zolang je die nodig hebt, totdat je er genoeg van krijgt. Vanuit dit globale perspectief kun je zeggen dat de mensen alle drugs mogen gebruiken die ze maar willen, als zij het gevoel hebben dat zij dit nodig hebben.

Mensen mogen abortus plegen als ze het gevoel hebben dat ze dit nodig hebben, omdat de vrije wil absoluut is. De vraag is echter – hoe vrij is de wil van de mensen? Hoezeer zijn ze zich bewust van de opties die ze hebben en de consequenties van die opties? Met andere woorden, hoe kunnen mensen echt hun vrije wil uitoefenen als ze slechts een heel beperkt inzicht in de opties hebben die zij tot hun beschikking hebben en de consequenties daarvan niet kennen?

In de huidige situatie is het duidelijk dat heel veel mensen alcohol en drugs gebruiken als ontsnappingsmechanisme. Waarom doen ze dit? Omdat, zoals Jezus heeft gezegd, zij niet zijn opgevoed met het inzicht dat er een systematisch pad is om je bewustzijn te verhogen. Het gevolg is dat veel mensen geen zingeving hebben in hun leven – zij hebben niet het gevoel dat zij een doel hebben, dat zij ergens heen kunnen gaan en dat hun leven ertoe doet. Zij denken: “Ik ben niemand, niemand geeft om mij, ik leef niet verder na dit leven, dus wat ik ook doe, heeft geen gevolgen op de lange termijn, ik kan dus gewoon doen wat mij een goed gevoel geeft.” Daarom raken veel mensen aan de drank en drugs, maar dit is een heel beperkt standpunt dat de gevallen wezens aan de mensen hebben opgedrongen, juist om hen open te stellen voor die verslavende stoffen opdat zij die gaan gebruiken en de gevallen wezens hen kunnen melken om hun energie af te tappen en ze in een neerwaartse spiraal te brengen waarin ze uiteindelijk hun leven vernietigen.

We kunnen natuurlijk zeggen: “Waarom zijn alcohol en drugs illegaal?” Dat is een goede vraag. Ik zeg niet dat een samenleving alcohol en allerlei drugs moet verbieden, maar het is een eigenaardige tegenstrijdigheid dat de samenleving zich heel erg bewust is van de schadelijke psychologische en fysieke effecten van alcohol, maar dit wel toestaat, net zoals tabak en bepaalde andere stoffen.

Ik wil nu niet op de discussie ingaan, omdat ik weet dat er mensen zijn die heel erg gehecht zijn aan het legaliseren van marihuana en eindeloos veel argumenten hebben waarom het niet zo slecht is, maar het is een feit dat het een verslavende stof is. Het brengt je in een gemoedstoestand waarin je niet volledig de controle over je vermogens hebt. Je stelt je heel erg open voor entiteiten en demonen in het emotionele rijk die haken plaatsen in je aura. Het is vaak een poort voor zwaardere drugs die nog meer effect hebben, enzovoort.

Het is duidelijk dat de mensen die de keuze maken om die stoffen te gebruiken niet volledig bewust zijn van hun keuze. Zij bevinden zich niet in een gemoedstoestand waarin zij zich ervan bewust zijn dat het leven een doel heeft en dat het nemen van die stoffen hun groei vertraagt en hen van het pad van groei afbrengt, omdat zij niet op een pad zijn waarop ze groeien. Zij kijken er niet op die manier naar.

Ik zeg dat in een samenleving waarin de mensen zich meer bewust zijn van de zin van hun leven, hoe de menselijke psyche precies werkt, een gevoel van zingeving hebben, dan de vrijheid kunnen krijgen om te kiezen wat zij willen, maar tot dan geeft het hen niet echt vrijheid. Het geeft hen de vrijheid om een verslaving te krijgen en een slaaf van die verslaving te worden, maar is dat wel vrijheid?

Dus nogmaals, je weet dat wij naar democratische naties kijken en hen als een middel zien om iets te onderwijzen. Waar de meerderheid van de mensen voor stemt, moeten ze ervaren. Er zijn staten die ervoor hebben gekozen om marihuana te legaliseren en dan moeten zij die ervaring krijgen en hopelijk is men bereid om naar de consequenties te kijken en wat voor effect het op de mensen heeft, wat de psychologische effecten zijn, en daarna te evalueren of het wel een goed idee was of juist niet, wat dit de samenleving kost, wat dit het individu kost. En dit moet natuurlijk vergeleken worden met de gevolgen van alcohol, wat dat de samenleving kost, wat dat het individu kost, wat de invloed is op gezinnen?

Dit zou kunnen leiden tot meer bewustzijn, omdat je tot het besef komt dat je er het beste mee omgaat als je kijkt, zoals we hebben gezegd, wat ervoor nodig is om een menselijk wezen psychologisch goed te laten functioneren en wat we dan kunnen doen om de mensen voor te lichten, zodat ze genoeg over de menselijke psyche weten om hun leven op een positief spoor te zetten en hier niet door te worden afgeleid, of iets anders. Daarom hebben we gezegd dat de volgende stap voor veel van de meer ontwikkelde landen op de wereld is dat zij zich niet meer op materiële rijkdom of welvaart concentreren, maar op hun psychologische welbevinden en hun psychologische welvaart.