Vragen over biodiversiteit en bijen

Vraag: Er is tegenwoordig veel te doen over biodiversiteit en de positie van bijen en de verdwijning van insecten. Zou je iets kunnen zeggen over wat wij kunnen doen om de biodiversiteit in stand te houden en ook welke richting het houden van bijen op moet gaan?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Nederland:

Biodiversiteit is een teer onderwerp, omdat veel van de diersoorten die je tegenwoordig op de planeet ziet, een uitdrukkingsvorm zijn van een lagere vorm van bewustzijn. Als het collectieve bewustzijn hoger wordt, zullen er soorten uitsterven, omdat de mensheid dat bewustzijn ontstijgt.

Aan de ene kant moet je niet denken dat je de grootst mogelijke biodiversiteit in stand moet houden. Wat betreft bijen, dit zijn geen insectensoorten die in de nabije toekomst zullen uitsterven, omdat zij een belangrijk functie vervullen.

Dus als jij je daartoe geroepen voelt, kun je oproepen daarvoor doen. En wat betreft het houden van bijen is het belangrijk om een adequate bevolking aan bijen in stand te houden om het werk te kunnen doen. En daarom is dit eigenlijk de belangrijkste richting die het op moet gaan, zodat bijen hun functie kunnen blijven vervullen tot die in de toekomst kan worden getranscendeerd en de bijen niet meer nodig zijn om de pollen te bevruchten.