Vraag over het vervuilde radioactieve water van Fukushima

Vraag: Een Japanse minister zei dat Japan het vervuilde radioactieve water van Fukushima in zee misschien moet dumpen. Veel mensen, waaronder de Japanse Greenpeace, zijn sterk op dit plan tegen. Wat is de beste oplossing gezien vanuit het standpunt van de geascendeerde meesters om met dit vervuilde water om te gaan?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Washington D.C. (VS):

Het is wel duidelijk dat dit geen ideale oplossing is, maar je moet ook praktisch blijven en zeggen dat het menselijk gezien bij een ramp van deze omvang niet altijd mogelijk is om dit water schoon te maken. En dan moet je erkennen dat de elementale wezens wel de capaciteiten hebben om die vervuiling op te ruimen. De vraag is alleen hoeveel water in zee moet worden gedumpt. Hoe wordt het gedaan? Met andere woorden, hoe groot wordt de concentratie die wordt losgelaten of in hoeveel perioden, zodat je dit zo weinig mogelijk doet.

Ik weet dat er een enorme angst is gecreëerd over radioactiviteit. En dat is natuurlijk niet helemaal ongegrond, maar je moet je realiseren dat ondanks alle wetenschappelijke data over half leven, hebben de elementalen het vermogen om bepaalde soorten radioactiviteit op te ruimen, het te transformeren, zolang het maar voldoende verdund wordt. De oceaan is enorm groot. Er is een enorme hoeveelheid water. Het is niet de grootste ecologische ramp in de geschiedenis, als het op die manier doet. Ik zeg niet dat wij dit aanraden. Wij raden je aan om alles wat menselijk mogelijk is te doen om alternatieven te vinden. Maar als er geen alternatieven zijn, dan kan dat ook gebeuren op een manier die niet schadelijk is.