Vraag over Colombia

Vraag: Ik wil graag de mening van de meesters weten over de vredesdeal in Colombia tussen de guerrillatroepen en de regering. Ik wil ook graag weten of de mensen in een land waar veel geweld voorkomt, zoals Colombia, zichzelf kunnen regeren, hoewel het democratische proces kan worden gemanipuleerd door gewapende troepen.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2019 – Washington D.C. (VS):

Welnu, het is duidelijk dat het vredesproces of het vredesakkoord beter is dan de staat van oorlog die er eerst heerste. Het is ook duidelijk dat dit niet de onderliggende problematiek oplost omdat er mensen zijn die tegen de regering zijn en die geweld willen gebruiken om dat hun zin door te drijven. Je hebt in een land als Colombia, een heel erg ingewikkelde situatie vanwege de invloed van de drugkartels op de regering en de guerrillabewegingen. Het is een heel complexe zaak waar geen eenvoudige oplossing voor is.

Maar als je vraagt of de mensen zichzelf kunnen regeren, dan kunnen de mensen zichzelf altijd regeren, als ze niet door een elite worden gemanipuleerd. Dat proberen we te zeggen. Natuurlijk betekent dit niet dat we naar elk land op de wereld kijken en zeggen: “Natuurlijk zouden we morgen de situatie kunnen veranderen, zodat de mensen zichzelf kunnen regeren.” Veel landen, in feite alle landen moeten door een proces heen waarin ze geleidelijk aan gaan begrijpen dat ze door de elite worden gemanipuleerd en de diverse elites zien die er in hun land zijn en zich daardoor van die manipulatie bevrijden. In onze dictaten geven we een hogere visie van het potentieel. En het is duidelijk dat de mensen in Colombia zeker een betere situatie in hun land zouden kunnen creëren dan de rivaliserende machtselite die er is en die probeert de regering te beïnvloeden, die werken via de drugkartels die met de guerrillabewegingen samenwerken.

Het is duidelijk dat de mensen niet die keuzes zouden maken, die gewelddadige keuzes, dat de mensen geen drugs zouden verkopen, dat de mensen geen mensen kidnappen voor losgeld en al dat soort dingen. Als je de mensen zou kunnen bevrijden van de subtiele leugens van de elites, dan zouden ze zichzelf daadwerkelijk kunnen regeren. Maar dat zou nog wel een hele tijd in beslag nemen.