Hoe mensen in bewustzijn naar beneden gaan

Vraag: Wat zijn voorbeelden van de vaakst voorkomende manieren om in bewustzijn naar beneden te gaan?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Estland:

Kijk naar de krantenkoppen van elke dag en dan zie je wel een paar voorbeelden. De snelste manier is natuurlijk iemand anders doden, geweld plegen, crimineel gedrag, omdat dit de zelven sterker maakt. Hoe meer extreem gedrag, hoe meer je andere mensen kwetst, hoe meer je die zelven versterkt. En zo ga je naar beneden in bewustzijn. Waarom zouden mensen met een hoger bewustzijnsniveau zelfs maar willen weten hoe je naar beneden gaat als je op het zesenzeventigste niveau bent, zoals de boodschapper zei, maar op de hogere niveaus is het niet zozeer een kwestie van gedrag, omdat je deze vormen van egoïstisch gedrag niet zou hebben.

Maar de snelste manier om in bewustzijn naar beneden te gaan, is het besluit nemen dat je niet de volgende stap wilt doen. Je wilt je huidige bewustzijnsniveau niet transcenderen, je wilt niet iets van jezelf zien wat je op een hoger niveau brengt als je het hebt opgelost. En dan stopt je groei op dat niveau, je begint excuses te bedenken en redenen waarom je niet verder dan dat niveau hoeft te komen.

Als we het antwoord van Saint Germain nemen over de mensen die bij een organisatie van geascendeerde meesters zitten en niet mee willen gaan naar de volgende dispensatie, dan hebben ze vaak redenen bedacht om de nieuwe dispensatie af te wijzen, of waarom zij die leringen niet hoeven te bestuderen, of dat ze nog een goede lering hebben, zij hebben nog niet alles daarvan bestudeerd en wat voor smoezen ze nog meer kunnen bedenken. Als jij je bewust bent van het spirituele pad en een excuus vindt om niet de volgende stap te doen, dan is dat de snelste manier om in bewustzijn naar beneden te gaan. Zodra je op het spirituele pad zit en vooruitgang hebt geboekt, dan moet je die reden sterker maken, je rechtvaardiging om niet de volgende stap te nemen. En dat betekent dat je naar beneden moet blijven gaan. Je kunt niet op een bepaald niveau blijven. Zodra je boven het zestigste of zeventigste bewustzijnsniveau komt, kun je daar niet op blijven en je daar op je gemak voelen. Je moet een reden blijven geven waarom je niet groeit en dat brengt je dan lager. Je kunt natuurlijk ook zeggen dat je zodra jij op het zesennegentigste niveau komt, niet het gescheiden zelf wilt opgeven dat je heeft geholpen om op dat niveau te komen. Je wilt jezelf verheerlijken. Je wilt het verheffen. Je wilt het bevestigen, je wilt dat gescheiden zelf perfectioneren zodat dit zelf naar de hemel kan. Je kunt het niet meenemen naar de hemel. En dan begin je heel snel naar beneden te cirkelen.