Hoe je omgaat met fouten die andere mensen beïnvloeden

Vraag: Dit is een persoonlijke ervaring, maar misschien hebben andere mensen er ook wat aan. Ik maakte een fout en daar was een andere levensstroom bij betrokken. Nadat ik dat gedaan had, besefte ik dat er iets niet in orde was. ik besloot om het nooit weer te doen; ik liet het los. Nadat het boek ‘Mijn Levens met Lucifer, Satan, Hitler en Jezus’ uitkwam, besefte ik wat ik echt had gedaan en ik kreeg een moment van wow; ik realiseerde me dat ik iets fout had gedaan en dat ik dat niet wilde, het was een moment waarop ik trots op mezelf was omdat ik kon herkennen dat iets niet goed was gegaan en dat ik mijn gedrag had kunnen aanpassen. Ik weet echter dat je karma wordt opgelost als je een les hebt geleerd, als het afgehandeld is en jij het probleem niet meer hebt, maar hoe beïnvloedt dit het leven van iemand anders of de andere persoon die erbij betrokken was en waar ik mee omging? Ik wil niet dat zij negativiteit ervaren of dat het naar hen terugkomt, vooral als ze jonger zijn.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Albuquerque (USA):

Dit is natuurlijk een situatie waar jullie allemaal voor kunnen komen te staan en al vele malen hebben meegemaakt op deze aarde en dit is eerlijk gezegd een van de sterkste wapens die de gevallen wezens hebben: jou betrekken bij karmische verstrikkingen of reactiepatronen waar je heel moeilijk vanaf kunt komen.

Je zit in een heel moeilijke omgeving op deze planeet, je zit in een moeilijke cultuur, je doet dus iets wat andere mensen beïnvloedt en dan krijg jij op grond hiervan weer een reactiepatroon. Of je ontkent iets, of probeert het te compenseren, of je voelt je slecht hierover, en dergelijke. Dus het volgende raad ik je aan. Er zijn situaties waarin je fysiek iets kunt doen om je daden of beslissingen te compenseren die andere mensen beïnvloeden. Ik zou zeggen: stem je af op je hart, probeer een neutrale gemoedstoestand te krijgen en innerlijke leiding te ontvangen of dit jou betreft en welke fysieke actie je zou kunnen ondernemen en die dan uitvoeren als je iets van binnen ervaart.

Probeer dit niet in gedachten te beslissen vanwege een schuldgevoel dat je hebt. Dan kun je natuurlijk het spirituele werk verrichten, je doet oproepen om het karma op te ruimen, je kunt oproepen voor die andere persoon doen om hen te bevrijden van de effecten in het identiteits-, mentale en emotionele rijk en je kunt aan je eigen psychologische problemen werken door te kijken welk zelf er de oorzaak van is dat je dit deed en dit opruimen en laten sterven.

Op dit punt heb je alles gedaan wat je kunt doen voor een ander. Op dit punt moet je de leringen gebruiken die wij hebben gegeven over vrije wil en toegeven dat je op een planeet bent die een lagere bewustzijnsstaat heeft. Jij bent niet op een natuurlijke planeet. Alle mensen maken om diverse redenen onvermijdelijk fouten. Je hoeft dit zelfs niet eens te analyseren, maar gewoon te accepteren dat jij een fout hebt gemaakt. Je hebt je vrije wil gebruikt om toe te geven dat jij een fout hebt gemaakt, om te proberen boven dat bewustzijn uit te stijgen, om de effecten te compenseren.

Op dit punt moet je toegeven dat die ander ook vrije wil bezit en dat iemand toestaan om zijn vrije wil te gebruiken om op de situatie te reageren op wat voor manier zij ook willen. Als zij boos op jou zijn, laat hen dan die keuze maken, maar dan moet jij iets doen wat het allermoeilijkste is op het spirituele pad en dat is jouw eigen vrije wil respecteren. Omdat jij, wanneer jij erkent dat jij alles hebt gedaan wat je kunt doen op spiritueel niveau, dan ook moet erkennen dat als de ander boos op jou is of jou de schuld geeft, jij daar niet op hoeft te reageren. Jij hoeft hier geen reactie op te krijgen. Je hoeft er geen slecht gevoel over te hebben, je hoef je niet schuldig te voelen, je hoeft niet te blijven proberen om het goed te maken tot de ander niet meer boos is. Jij moet erkennen dat je op een onnatuurlijke planeet bent en op een onnatuurlijke planeet is niets ideaal.

Je kunt dus niet verwachten dat iets ideaal is en daarom moet je erkennen dat jij het recht hebt om op deze planeet te zijn, jij hebt het recht om jouw huidige bewustzijnsstaat te hebben, jij hebt het recht om beslissingen te nemen en daden te doen op grond van je huidige bewustzijnsstaat omdat je niet anders kunt.

Er zullen situaties zijn waarin je iets doet wat invloed heeft op iemand anders maar die persoon heeft het recht om door andere mensen beïnvloed te worden net zoals jij het recht hebt om door andere mensen beïnvloed te worden. Met andere woorden, iemand heeft niet het recht om te zeggen: “Je had dit nooit mogen doen. Jij had nooit die bewustzijnsstaat mogen hebben. Jij had niet op deze planeet mogen zijn.” Je hebt het recht om hier te zijn in jouw huidige bewustzijnsstaat en je hebt het recht om dingen te doen die andere mensen beïnvloeden, wanneer je echt een vergissing begaat en iets niet met opzet verkeerd doet. De ander heeft ook een bepaalde bewustzijnsstaat. Hij heeft het recht om dat bewustzijn te hebben en je moet erkennen dat zijn reactie op jou het gevolg is van zijn bewustzijn. Jij hoeft je daar niet mee te bemoeien, maar aan de andere kant hoef je ook niet toe te laten dat dit zich met jouw pad bemoeit, wanneer je hebt gedaan wat jij kon om jouw bewustzijn te verhogen

Spirituele mensen vinden dit heel erg moeilijk en daarom zeg ik dat dit een efficiënt wapen is van de gevallen wezens om jou in deze verstrikkingen te houden. Het meest vernietigende effect heeft het wanneer je fysiek in de nabijheid van gevallen wezens bent en iets hebt gedaan waarvan zij het gevoel hadden dat het verkeerd was en waar zij heel agressief van kunnen worden en iets maar blijven volhouden en jou de schuld geven en veel van jullie hebben in vorige levens, en zelfs in dit leven, met gevallen wezens te maken gehad.

Zij zijn heel negatief ten opzichte van jou geweest en jij hebt besloten: “O, ik moet het allemaal weer goedmaken.” Met andere woorden, jij besluit: “Ik moet de gevallen wezens veranderen, zodat ze niet meer in die negatieve gemoedstoestand blijven.” Mijn geliefde, dit is het recept voor rampen, omdat er maar weinig dingen in het universum moeilijker zijn dan een gevallen wezen van gedachten te laten veranderen, zodat ze positief over jou denken en je vergeven en doorgaan. Je moet dit begrijpen, of dit nu een gevallen wezen is of niet, dat je dit niet eens hoeft te beoordelen, maar het moet je duidelijk zijn dat als iemand anders niet over iets heen wil stappen, iets niet loslaat, dan betekent dat niet dat jij geen recht hebt om verder te gaan met je leven, omdat jij dat recht bezit.

Je hebt het recht om je vanbinnen vrij te voelen; je hebt gedaan wat je kon voor die persoon en je laat hem los en gaat verder met je leven. Je loop nergens voor weg, omdat je de psychologische problemen hebt afgehandeld; je hebt gedaan wat je kon en je hebt het recht om verder te gaan met je leven. Dit geldt voor iedereen in jouw leven, mijn geliefde: ouders, kinderen, familieleden, iedereen, absoluut iedereen. Je respecteert hun vrije wil maar ook die van jou. Zij hebben het recht om op jou te reageren zoals zij willen, maar jij hebt het recht om je niet door die reactie te laten beïnvloeden omdat jij je eigen psychologische problemen moet oplossen. Jij hoeft niet de psychologische problemen van anderen op te lossen, omdat dit niet jouw verantwoordelijkheid is.