Slagen voor een initiatie is niet automatisch het resultaat van het doen van een oefening

Vraag: Wat heb je te zeggen tegen een student van geascendeerde meesters die niet de invocaties van een hoofdstuk drieëndertig dagen lang opzegt, omdat ze misschien aan iets nieuws toe is om sneller te gaan, maar zich een beetje verloren voelt, omdat ze niet geslaagd is voor de initiaties? Ze werkt echter ijverig aan haar psychologische problemen en heeft het gevoel dat ze vooruitgaat, maar niet zo erg georganiseerd is wat betreft boeken. Slaagt die persoon voor de initiatie?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Albuquerque (USA):

De richtlijnen die wij geven om een invocatie negen dagen of drieëndertig dagen lang op te zeggen zijn niet meer dan richtlijnen. Je moet rekening houden met jouw persoonlijke behoeften en je kunt niet zeggen dat jij, als je de regels niet opvolgt, niet geslaagd bent voor de initiatie, omdat we jullie nooit beloofd hebben dat je voor de initiatie slaagt als je hem drieëndertig dagen lang opzegt. Slagen voor een initiatie is niet automatisch het resultaat van het doen van een oefening, omdat er een verandering in bewustzijn moet optreden. De invocaties zijn bedoeld om je te helpen om die verandering uiteindelijk te bewerkstelligen, maar je moet een beslissing nemen en die moet wel enigszins bewust genomen worden, omdat je iets begrijpt wat je daarvoor nog niet inzag en daarna verander je pas. Er bestaat geen garantie dat dit gebeurt en dit is een van de redenen dat er mensen zijn die geen resultaten behalen als ze invocaties opzeggen en andere mensen niet.

Maar als je twijfelt of jij voor de initiatie bent geslaagd, dan is het niet zo, omdat je jouw bewustzijn niet hebt veranderd. Als je wel was veranderd, dan zou je dat ervaren hebben en dan hoefde je niet te vragen of je geslaagd bent voor de initiatie. Dan zou je gewoon verder zijn gegaan en kijken wat je nog meer in je psyche moet opruimen. Nogmaals, je kunt niet redeneren: “O, ik heb het niet drieëndertig dagen gedaan, dus nu moet ik het nog drieëndertig dagen doen en dan heb ik de initiatie gehaald.” Het is iets, zoals ik zei, dat van jou vereist dat je iets ziet en dan een beslissing neemt en daarna ben je veranderd. Wanneer je het gevoel hebt dat je niet bent geslaagd voor een initiatie, wees dan niet te hard voor jezelf. Word niet fanatiek en zeg: “Nu moet ik me hier echt op concentreren.” In plaats van één keer per dag doe ik hem nu drie keer per dag. Dit helpt je niet per se. Soms moet je zeggen: “Oké, dit leg ik nu even op de plank. Ik ga door met wat anders.” En dan krijg je later misschien ineens een inzicht en dan verandert je bewustzijn.

Het is niet mogelijk om je bewustzijn te veranderen als je daar nog niet aan toe bent. Een verandering in bewustzijn gebeurt op fysiek niveau, maar voordat je fysiek kunt veranderen, moet je eerst in de identiteits-, mentale en emotionele rijken iets veranderen. Wanneer je een invocatie opzegt, begin je energie op te roepen die energie oplost of die de energie in de hogere lichamen transmuteert en in feite zou dat nog wel enige tijd in beslag kunnen nemen voor jij aan die bewuste verandering toe bent. Het kan dus langer dan drieëndertig dagen duren en daarom moet je nogmaals niet fanatiek aan de slag gaan, probeer het niet te forceren, maar geef het wat tijd en doe iets anders. Denk er niet meer aan, zodat je niet gestrest raakt en laat het zich ontvouwen.