De illusies geloven die je nodig hebt om op aarde te kunnen incarneren

Vraag: De meesters hebben gezegd dat je om op aarde te kunnen incarneren de illusies moet opnemen die nodig zijn om naar het achtenveertigste bewustzijnsniveau af te kunnen dalen. Hoe gebeurt dit? Plaatst onze IK BEN Aanwezigheid een programma met illusies in onze vier lagere lichamen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2019 – Washington D.C. (VS):

Nee, de IK BEN Aanwezigheid voegt geen illusies toe. Je kunt het vergelijken met een wenteltrap waarop de Bewuste Jij begint op het honderdvierenveertigste niveau en dan met één trede tegelijk die trap afloopt. Op elke trede bevindt zich een bepaalde illusie. Die illusie is in zekere zin een algemene illusie die door de tijd heen is gewekt door het collectieve bewustzijn. Hij wordt beïnvloed door het collectieve bewustzijn en de aanwezigheid van gevallen wezens op de planeet. Maar wanneer de Bewuste Jij een bepaalde beslissing neemt, dan neemt hij niet alleen de illusie in algemene vorm op, maar de Bewuste Jij neemt ook een bepaalde beslissing wanneer hij in de vibratie, het krachtveld van deze illusie, stapt.

Je hebt een persoonlijke reactie op de algemene illusie die de overtuiging wordt die je daarna krijgt op die trede en vervolgens herhaal je het proces op de volgende trede tot aan het achtenveertigste niveau. Er zijn natuurlijk bepaalde algemene trends die deze oplossingen karakteriseren, maar ieder van jullie heeft daar een persoonlijke versie van. Daarom moet je het inzicht krijgen: “Wat betekent dat precies voor mij? Wat is de specifieke vorm van die illusie?” Misschien zijn dat wel bepaalde woorden of overtuigingen die je hebt en hoe jij je daarvan kunt bevrijden.

Je kunt zeggen dat je, als je aan het pad begint dat omhoog gaat, die wenteltrap weer op loopt vanaf het achtenveertigste niveau en dat je op elk niveau een illusie doorziet. Je ziet waar de illusie uit bestaat en wanneer je die illusie ziet, dan laat je hem los, en zo kom je op de volgende trede. Wanneer je de cursus in zelfmeesterschap doet, dan doorlopen we die zeven stralen maar we kunnen alleen een algemene indruk geven van de illusie die zich op dat niveau bevindt. Het is aan jou om naar binnen te gaan en de meester, de Chohan, om hulp vragen om te kunnen zien wat dit voor jou betekent, zodat je hem kunt wegdoen en ontstijgen.