Spijt hebben van het verleden en het oerzelf

Vraag: Hoe overwin ik een overweldigend probleem dat mijn emotionele geest creëert, zelfs wanneer mijn rationele geest zich er intellectueel van bewust is dat het niet verstandig is om te worstelen met die kwestie? Bijvoorbeeld, ik ben mij ervan bewust dat het niet helpt als ik spijt heb van een vorige relatie en de liefde voortdurend stromende energie is, maar ik kan er niets aan doen dat ik boos ben, omdat mijn liefde is beëindigd.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Albuquerque (USA):

Ik wil niet in herhaling vallen, maar het antwoord is vanzelfsprekend: gebruik de hulpmiddelen. In alle gevallen waarin je het gevoel hebt dat je te maken hebt met een overweldigende emotie, is het onmiddellijke probleem dat er een paar duistere krachten jouw emoties vergroten en beheersen en die gebruiken om jou uit een staat van vrede te houden. Dit kun je verlichten door oproepen te doen voor bescherming aan Aartsengel Michaël, aan Astrea om je los te snijden en de violette vlam om alle energie van verkeerde kwaliteit in je emotionele lichaam te transmuteren.

Op langere termijn is het een kwestie van iets in je psyche oplossen. Dit gaat eigenlijk helemaal terug tot het kosmische geboortetrauma, omdat jullie allemaal dat geboortetrauma hebben meegemaakt en het oerzelf hebben geschapen dat een bepaalde vorm van spijt kreeg, niet alleen om wat er bij je geboortetrauma is gebeurd, maar ook omdat je naar de aarde bent gekomen. Wanneer je merkt dat je moeite hebt met iets loslaten en ermee worstelt waarom je iets hebt gedaan en jij je boos voelt over iets uit het verleden, dan voert dat helemaal terug naar het gevoel van spijt dat je naar de planeet bent gekomen of dat je er spijt van hebt dat je op de gevallen wezens hebt gereageerd.

Ook de oorspronkelijke bewoners van de aarde kunnen spijt hebben, niet omdat ze naar de planeet zijn gekomen, maar vanwege de manier waarop ze hebben gereageerd op de gevallen wezens toen ze die voor de eerste keer tegenkwamen. Je kunt het pas helemaal oplossen als je daar bij kunt komen en wanneer je het oerzelf opruimt en de andere zelven, wanneer je begrijpt waarom je naar de planeet bent gekomen en dat opruimt en leert wat je moest leren en je te bevrijden van de matrix die je hier heeft gebracht en dan kun je vrede hebben met het feit dat je hier bent en er vrede mee hebben dat je leeft en vrede sluiten met het feit dat je als medeschepper niet altijd perfect hoeft te zijn. Je experimenteert met het leven en je bekijkt gewoon wat de uitkomst is en zegt tegen jezelf: “Wil ik dit blijven doen of wil ik nu iets anders?” En dan verander je jouw bewustzijn, zodat je een ander boodschap naar de kosmische spiegel zendt, enzovoort.

Je hebt de hulpmiddelen. Ik zou ook nog willen zeggen dat het boek ‘Mijn Levens met’ ontworpen is om mensen te helpen om van dit mechanisme af te komen dat je spijt hebt van het verleden, omdat het helpt om een beetje afstand te nemen, wanneer je al heel lang hier bent geïncarneerd en veel verschillende levens hebt gehad en aan veel dingen bent blootgesteld en dat je in veel levens ergere dingen hebt gedaan dan in dit leven, en ook te begrijpen dat wat je in dit leven hebt meegemaakt eigenlijk niet zo cruciaal is. Het is niet van episch belang. Je kunt eruit stappen en zeggen: “Is dit wel zo belangrijk gezien alles wat ik in mijn vele incarnaties heb meegemaakt? Was het wel zo erg? Moet ik hiermee blijven worstelen of kan ik mij eruit losmaken, het een beetje depersonaliseren en zeggen: Ah, dat was niet zo erg wel? Ik ga verder.”

Eerlijk gezegd zul je zien dat die spijt vervaagt als je het oerzelf opruimt. Je moet misschien aan een paar dingen werken, omdat je in die specifieke situatie nog een zelf kunt hebben gecreëerd. Je moet misschien naar dat reactiepatroon kijken en het gescheiden zelf herkennen en dan bewust de beslissing nemen dat je hem laat sterven. Wanneer je voelt dat je hem loslaat, ben je ervan bevrijd. Dit is veel gemakkelijker als je het oerzelf hebt opgeruimd.