Je moet de zelven loslaten die je prestaties hebben geleverd

Vraag: Deze vraag gaat over innerlijke bezorgdheid. Ik vraag me af waarom ik mezelf niet op een objectieve manier kan beoordelen, omdat ik het gevoel heb dat er mentale blokkades me daarvan tegenhouden. Hoewel ik wel bepaalde dingen heb bereikt in mijn leven, bestaan er voortdurend gedachten dat ik te weinig presteer vergeleken met mijn ware mogelijkheden. Hoe kan ik die innerlijke zorgen kwijtraken?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Korea:

Ik weet dat onze antwoorden soms veel herhaling lijken te bevatten. Maar het goede antwoord is dat je eigenlijk twee gescheiden zelven hebt. De ene stuurt steeds aan op iets bereiken en de andere bekritiseert je voortdurend en haalt je onderuit. Zelfs als je jouw drive gebruikt om iets te bereiken, kom je in een eindeloze spiraal waarin het nooit genoeg en goed genoeg is. Overal ter wereld zijn veel mensen, bijvoorbeeld in bedrijven, in de sport, en met diverse carrières die voortdurend worden gepusht om steeds meer te doen. En het is nooit goed genoeg wat ze ook doen, of hoeveel ze ook bezitten.

De enige echte oplossing is dat je aan je psychologische problemen werkt totdat je de zelven ziet en ze laat sterven. Op korte termijn kun je verlichting krijgen door oproepen te doen voor bescherming om los gesneden te worden van alle banden die je met het astrale vlak hebt, waar demonen zitten die dit soort bezorgdheid aanwakkeren. Het is belangrijk om de leringen te gebruiken uit het boek ‘Mijn Levens met’ en de werkboeken die daarna zijn uitgekomen, zodat je kunt beseffen dat de gevallen wezens deze maatstaf van perfectie hebben gemaakt waar jij zogenaamd aan moet voldoen.

In werkelijkheid is dit totaal onrealistisch en jullie moeten allemaal terugkeren naar de staat van zuiver gewaarzijn die we hebben beschreven als de Bewuste Jij. Omdat alles wat je op de wereld bereikt, hoe geweldig dit ook is, jou niet tot het geascendeerde rijk toelaat. Dit is in feite soms of vaak nadelig voor mensen, als ze het gevoel hebben dat zij op de wereld iets hebben bereikt. Het wordt moeilijker om het zelf los te laten dat dit heeft bereikt en terug te keren naar de originele staat van zuiver gewaarzijn. Het maakt niet uit hoe groot het zelf is dat deze prestatie op de wereld heeft geleverd. Dat zelf is nog steeds sterfelijk en wordt niet gered. En zolang je aan zo’n zelf gehecht bent, kun je niet ascenderen – de Bewuste Jij kan niet ascenderen.

In tegenstelling tot wat veel spirituele mensen geloven, waaronder studenten van geascendeerde meesters, is het geen kwestie van het uiterlijke zelf perfectioneren en dat jij wanneer je een bepaald niveau van perfectie hebt gekregen, je dan voor je ascensie hebt gekwalificeerd. Het ware proces bestaat eruit dat je het uiterlijke zelf ontmantelt door stap voor stap de individuele zelven te ontmantelen, ze te laten sterven, zodat de Bewuste Jij op den duur terugkeert naar de staat van zijn in een compleet neutrale gemoedstoestand; je kunt wel de prestaties die in je causale lichaam liggen opgeslagen, met je meenemen na je ascensie.