Fases om reactiepatronen te overwinnen

Vraag: Wanneer ik naar een reactie kijk door laat ik het mijn ego noemen, zoals een oordeel of mij distantiëren van mensen, dan keek ik daar meestal heel kritisch naar. Ik probeerde dat uit mijn systeem te krijgen, ik kon het daar niet laten blijven. En de laatste tijd kan ik met meer compassie of zelfs liefde naar mijn reacties kijken. En ik heb gemerkt dat ik me opgelucht voel of gemakkelijker iets kan veranderen, misschien wel het perspectief van mijn hogere zelf krijg. Maar omdat het zo nieuw is, wil ik wel graag weten of dit een manier is om mijn psychologische strategieën te omzeilen.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2017 – Nederland:

Je moet door verschillende fases heen. En er is dus een fase waarin jij je meer bewust wordt van je emotionele reacties, maar nog steeds niet het psychologische probleem hebt opgelost dat voor die reactie heeft gezorgd, het is dus goed om door een periode heen te gaan waarin jij je aandacht niet meer op je emoties richt; je probeert een stap achteruit te doen en het niet meer persoonlijk te zien. En dan zou je op zoek kunnen gaan naar het perspectief van jouw IK BEN Aanwezigheid of van een geascendeerde meester hierop. Nu moet je begrijpen dat jouw ego alles verkeerd kan uitleggen. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat mijn dictaat over de meeste problemen die de mensen hebben, de meeste conflicten tussen mensen, slechts kleine probleempjes zijn. Dan zou je dat kunnen toepassen en zeggen dat ik vertel dat mensen alle problemen gewoon moeten negeren, maar dit heb ik natuurlijk niet gezegd, en zeker niet op persoonlijk niveau.

Maar het is wel goed om alles niet zo heel serieus op te vatten en je er emotioneel door te laten belasten. En als je het vanuit het standpunt bekijkt dat je IK BEN Aanwezigheid je helpt, dan is dat positief. Maar je moet je er wel van bewust zijn dat je om je te bevrijden van de problemen in je psyche, ernaar moet kijken. Je moet een wond helen. Je moet de energie transformeren. En je moet zover komen dat je de dieper zittende overtuiging herkent die jij over jezelf hebt en die ervoor zorgt dat je deze reactie steeds opnieuw krijgt.

Wat je doet, is prima, zolang je het maar niet als de laatste stap ziet en je er natuurlijk niet van te laten tegenhouden om dieper in te gaan op het mechanisme van waarom je op die manier reageert of zelfs waarom je zo kritisch op jezelf moet zijn, waarom je het gevoel hebt dat jij jezelf moet afkraken of heel zwaar beoordelen. Die neiging om jezelf te zwaar te beoordelen, is altijd door de gevallen wezens, de duistere krachten, je ego, veroorzaakt en dit is iets kunstmatigs. Het zit ook op veel plekken in het collectieve bewustzijn en is je door familieleden of andere mensen aangedaan. Soms hebben ze op een bizarre manier geen slechte bedoeling mee, maar zij denken dat jij je op een bepaalde manier moet gedragen om te kunnen functioneren in de maatschappij en dat de enige manier om binnen de grenzen te blijven van wat zij normaal vinden, is dat jij jezelf moet beoordelen en je gedrag voortdurend evalueren.

De houding om iedereen te beoordelen bestaat in heel veel culturen en iedereen is opgevoed om dat bij zichzelf te doen. En je moet hier naar kijken en beseffen dat dit niet normaal is. Het komt niet van je IK BEN Aanwezigheid en de geascendeerde meesters. Je moet beslissen of dit iets is wat je de rest van je leven bij je wilt houden en als dat niet zo is, dan hebben wij jullie veel leringen en hulpmiddelen gegeven om dit te overwinnen. Als je de leringen gebruikt die wij hebben gegeven, zelfs mijn leringen over het kosmische geboortetrauma en de magnifieke leringen die jullie vandaag van de Aanwezigheid van Liefde hebben ontvangen, dan kun je grote vorderingen maken. Maar wij hebben jullie ook veel andere leringen gegeven die je kunnen helpen.