Over gemene kinderen met destructief gedrag

Vraag: Waarom zijn er tegenwoordig zoveel gemene kinderen met destructief gedrag, vooral jonge mensen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Estland:

Dit is een complexe zaak met een aantal oorzaken. Maar ik zal je er drie van geven. In de eerste plaats leven we in een overgangstijd, waarin we nog steeds van het Vissentijdperk naar het Aquariustijdperk overgaan, omdat heel veel mensen nog vastzitten in het denken van het Vissentijdperk. In een overgangstijd is het normaal dat bepaalde dingen op een extremere manier zullen worden opgevoerd, zodat de mensen het duidelijker kunnen zien. Daarom zijn er ook meer conflicten op de wereld, zoals we vaker hebben gezegd. Dus dit is één.

Een ander aspect is mentale ziekte, zoals we ook vaker hebben gezegd, omdat de samenleving nog steeds in een niemandsland vastzit tussen het christendom en het materialisme, kinderen groeien niet op met het gevoel dat het leven een bedoeling heeft, dat er een lijn in zit, dat zij hun bewustzijn kunnen verhogen, dat hun bewustzijn bepaalt wat zij in het leven ervaren, hun succes of geen succes in het leven en al dat soort dingen. Kinderen hebben dus geen enkele manier om de leiding over hun psychologische problemen te hebben, daarom doen ze zo.

Een derde aspect wordt gedeeltelijk veroorzaakt door het internet omdat de mensen weer meer in contact komen met kinderen dan ze fysiek ontmoeten. En men is geneigd om zich nogal grof uit te drukken op het internet. En dit houdt verband met geesten en demonen die collectief zijn geschapen, en veel kinderen worden hierdoor opgezweept. En dit komt omdat zij geen spiritueel bewustzijn hebben en het gevoel dat er een doel is;, zij gaan dus alleen maar in een spiraal naar beneden – zij worden die spiralen ingezogen. Hier is geen eenvoudige oplossing voor anders dan het bewustzijn verhogen. Jullie kunnen wel proberen om je kinderen spiritueel bewustzijn mee te geven, als zij er voor openstaan, maar als dat niet zo is, dwing hen dan niet. Je moet hen dan hun gang laten gaan totdat ze er genoeg van krijgen. Je kunt proberen om hen vragen te stellen als: Wil je echt de rest van je leven zo blijven leven? Wil jij je hele leven conflicten met anderen hebben? Of wil je een andere manier vinden?