Vraag over de geboorte

Vraag: Deze vraag gaat over de geboorte en kinderen laten incarneren, en of de meesters een aanbeveling hebben over kinderen thuis geboren laten worden met een vroedvrouw, wat een neutraler proces lijkt, of in een ziekenhuis met de technologie en medicijnen die in een ziekenhuis worden gebruikt. Hebben ze een aanbeveling?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Washington D.C. (VS):

Je kunt geen algemene aanbeveling doen, omdat het afhangt van de persoonlijke situatie, de gezondheid van de moeder, de gezondheid van het kind. Als het gaat over de gezondheid van de moeder of het kind, dan is de omgeving van een ziekenhuis met betere technologie tot je beschikking een veiliger manier voor een geboorte. Nu kan het ook zijn dat er een ziekenhuis of een kliniek is waarin ze een natuurlijker vorm van geboorte gebruiken. Maar in het algemeen zou ik zeggen dat als jij je geen zorgen over je gezondheid hoeft te maken, een vroedvrouw, of een persoonlijker kliniek, een kleinere kliniek, of je kind thuis krijgen, een ontspannener proces is. Je kunt een intiemere omgeving maken waarin geen lawaai is, geen helder licht, en dat soort dingen meer. Die intiemere setting zag je in veel samenlevingen voordat het technologietijdperk opkwam.

In verband hiermee is het goed om te bespreken of de geboorte in een groep van alleen vrouwen moet plaatsvinden, of dat er ook mannen bij aanwezig moeten zijn. En nogmaals, dit is een persoonlijke zaak, maar voor veel vrouwen is het ontspannener als er geen mannen bij zijn. En voor veel mannen zou het ontspannener zijn als ze niet bij aanwezig hoeven zijn. Je moet beseffen dat het gevolg van de opkomst van de rechten van de vrouw en door de grote verandering in hoe mensen tegen de seksen en de rol van de seksen aankijken, is dat er een laag is gevormd die zegt dat mannen hierbij aanwezig moeten zijn. En veel vrouwen en mannen hebben dit alleen maar geaccepteerd door de culturele invloed. Maar je moet dit persoonlijk bespreken. En mensen zouden vrij moeten zijn om hier eerlijk over te zijn, omdat dit het in veel gevallen moeilijker maakt voor een vrouw. En voor sommige mannen is het traumatisch om een geboorte mee te maken en een gevoel moet worden besproken voor er een beslissing wordt genomen.