Vraag over minimalisme

Vraag: Ik wilde graag weten of het minimalisme door de geascendeerde meesters is geïnspireerd?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2019 – Estland:

Nee, en de reden is natuurlijk dat de mensen in de Gouden Eeuw geen minimalisten zijn. Zij willen meer, ze streven naar meer, ze zullen altijd proberen iets te transcenderen en te groeien. Dat is de manier waarop de samenleving groeit. Er bestaat een heel verraderlijk, heel subtiel, slangachtig bewustzijn zou je kunnen zeggen, dat bij de westerse wereld is ingezet. En dit is gedeeltelijk gecreëerd door het consumentisme, door het op hol geslagen kapitalisme van mensen die steeds rijker proberen te worden en steeds meer van hetzelfde willen hebben. Dat bewustzijn is dat het fout is dat je meer wilt hebben, omdat je de bronnen van de planeet verbruikt of omdat de mensen in de westerse wereld te veel consumeren, terwijl er mensen arm zijn in de derde wereld en al dat soort dingen meer. Het is duidelijk dat veel van die dingen zullen veranderen in de Gouden Eeuw. Maar een van de belangrijkste veranderingen is dat er veel meer bronnen zullen komen in de Gouden Eeuw. En dat betekent dat alle mensen overal ter wereld een fatsoenlijke materiële levensstandaard kunnen hebben. Dit betekent niet dat iedereen als een koning of baron gaat leven, maar het betekent wel dat iedereen niet alleen genoeg heeft maar ook meer dan genoeg.

En daarom komt het minimalisme niet van ons. Het is een vorm van zelfopoffering dat er al gauw toe kan leiden dat mensen hun potentieel om spiritueel te groeien gaan ontkennen. Wanneer je spirituele groei doormaakt, dan verhoog jij je bewustzijn naar het zesennegentigste bewustzijnsniveau en hoger, je wilt meer, niet beslist meer van hetzelfde, maar je wilt meer dan je al hebt. Je zou kunnen zeggen dat er een hogere vorm van minimalisme zal komen, waarin de mensen zich niet zo op het materiële aspect van het leven richten. Zij concentreren zich op de spirituele aspecten en dan heb je precies genoeg materiële goederen om de levensstijl die jij wilt te ondersteunen, zodat jij je op je spirituele zoektocht kunt richten en geen buitensporig veel tijd en energie besteedt om geld te verdienen om meer materiële goederen of een groter huis of een grotere auto en dergelijke te kopen. Maar je hebt genoeg en je hebt niet het gevoel dat het jou aan iets ontbreekt. Maar dit is wat anders dan minimalisme, omdat het minimalisme een filosofie probeert te maken en dan projecteert dat mensen in die rol moeten stappen en hem spelen. In principe is dit wat het communisme deed, zoals ik in mijn dictaat hebt gezegd, omdat zij een idee probeerden te creëren van hoe de Sovjetmens eruit zou moeten zien. De gevallen wezens houden hier van. En zij hebben dat door de hele geschiedenis heen gedaan, ze hebben ook het idee opgeworpen over hoe een christelijk persoon eruit moest zien. Nog steeds proberen veel christenen te voldoen aan een bepaald ideaal van wat het betekent om een goed christen, een goede moslim, of een goede boeddhist, of een goede hindoe, of een goede sikh, of een goede dit of een goede dat te zijn. En er is ook nog een oorzaak die te maken heeft met het milieu dat je een kleine voetafdruk wat betreft koolstof op de aarde te drukken, en allerlei idealen bedenkt.

Maar we proberen je eigenlijk aan te moedigen om je bewustzijn te verhogen, je te concentreren op je spirituele groei. En wanneer jij je op spirituele groei concentreert, dan zul je op een natuurlijke manier evenwicht creëren in je materiële levensstijl, maar niet omdat jij jezelf dwingt om aan een kunstmatig ideaal te voldoen. Het is gewoon zo dat jij je natuurlijk niet richt op de materiële aspecten van het leven en wat maakt het dan uit in welke auto je rijdt en welke status die je geeft in de maatschappij, of hoeveel kilometers je auto boven de snelheidslimiet kan rijden en hoe groot de motor is, en dergelijke. Die dingen zijn niet meer relevant. Je vindt dan een vorm van evenwicht, terwijl het minimalisme geen evenwichtige levensstijl is en wij raden altijd evenwicht aan, in alle aspecten van je leven.