Vraag over beharing en kaalheid

Vraag: Is er ook een spirituele uitleg als je behaard bent? En andersom, heeft verlies van haar ook een spirituele oorzaak en is er een geneesmiddel voor?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Washington D.C. (VS):

Refererend aan het antwoord van Jezus over jezelf niet al te serieus nemen, is het belangrijk om een bepaalde afstand te bewaren, een bepaald evenwicht op het spirituele pad te handhaven. Wij hebben heel erg vaak gezien dat studenten heel erg in detail gaan speculeren over het een of ander. Je ziet dan dat heel erg veel mensen die het spirituele pad pas hebben gevonden, alles in hun leven willen interpreteren als iets wat een bepaalde betekenis heeft. En dit kan astrologie zijn, numerologie, de kleur van hun ogen en dergelijke, omdat zij zich speciaal willen voelen. En dan kijken ze naar iets wat uniek aan hen is om hen het gevoel te geven dat zij speciaal zijn. En dan beginnen ze uitgebreid naar verklaringen te zoeken, waarom dit speciale kenmerk er de oorzaak van kan zijn dat zij dit of dat zijn. En er komt een moment waarop je dit ontgroeit en zegt: “Het maakt niet eens wat uit of het van spirituele betekenis was dat ik lichaamsbeharing had. Wat maakt het uit? Ik laat mijn leven er niet door beheersen. Ik heb het lichaam dat ik heb, en ik maak er zo goed mogelijk gebruik van. Ik laat me niet door mijn lichaam vertellen wie ik ben. Ik laat het niet mijn leven beheersen. Ik doe dus gewoon wat ik moet doen om mijn lichaam te verzorgen en daarna richt ik mij op mijn spirituele groei.”

De waarheid is dat wanneer je begint te kijken naar, wanneer je begint na te denken over, de verklaring van de Boeddha over de over het afhankelijk ontstaan, dan zie je dat alles op aarde met elkaar verbonden is en met elkaar verweven in een bijna, in ieder geval voor de menselijke geest, ondoorgrondelijke complexiteit. Juist het idee dat er een spirituele oorzaak zou kunnen zijn voor kaalheid bijvoorbeeld, toont aan dat je niet begrijpt hoe complex die verbanden zijn, hoe alles met elkaar verbonden is. Je kunt eenvoudig één simpele uitleg geven van een oorzaak voor veel fenomenen op de fysieke wereld. Om bijvoorbeeld alleen maar naar iets te verwijzen, hoewel we natuurlijk erkennen dat de wetenschap over de genetica niet volmaakt en volledig is, het is wel zo dat je lichaam bepaalde genetische eigenschappen heeft geërfd. Als je geboren wordt in een familie, dan kun je kaalheid in je genen hebben. En dat is alles. Het heeft niet te maken met jou, met je levensstroom, met jouw geschiedenis. Het is alleen maar dat je de kans kreeg om daar geboren te worden in dit leven. En het is dus gezond om een klein stapje naar achteren te doen en je geen zorgen te maken of je voor elk fenomeen in je leven een eenvoudige één op één verklaring kunt vinden. Als je hiertoe geneigd bent, komt dit van een gescheiden zelf. En je zou er profijt van kunnen hebben als je de hulpmiddelen benut om hiernaar te kijken en dit los te laten. En je zult je veel ontspannener en vrijer voelen over je lichaam, en het feit dat je dit lichaam hebt.