Je vorige levens herinneren

Vraag: Zijn er ook tips om je jouw vorige levens te herinneren? Mensen in onze tijd zouden die herinneringen kunnen gebruiken om hindernissen op het pad naar ascensie te overwinnen.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Estland:

Wij geven jullie hulpmiddelen om de gescheiden zelven te overwinnen over wie we jullie nu in verscheidene boeken hebben verteld. En we raden je aan om die te gebruiken om je vorige levens af te handelen. Voor de meeste mensen is het niet noodzakelijk om bijzonderheden uit een vorig leven te kennen om het gescheiden zelf los te laten dat je in dat leven hebt gevormd. Voor veel mensen kan het in werkelijkheid nogal verontrustend zijn als ze weet hebben van een vorig leven. Het kan bij veel mensen ook een paar gescheiden zelven versterken die zij hebben. Veel spirituele mensen hebben een gescheiden zelf, omdat zij bijzonder willen zijn. Wij hebben dat in Korea gezegd en Jezus en Saint Germain hebben hier belangrijke dictaten over gegeven. En veel mensen hebben een spirituele lering gevonden en besloten om regressietherapie te doen en dergelijke en zijn bijna een wedstrijd begonnen om een belangrijk vorig leven te vinden. En als je naar een krankzinnigengesticht gaat, dan zijn daar mensen die geloven dat zij Napoleon of Jezus zijn geweest of een ander bekend figuur in vroeger tijd. En er zijn meerder mensen die geloven dat zij dezelfde persoon waren in een vorig leven en vanzelfsprekend kan niet iedereen die persoon zijn geweest. En dat komt, zoals we hebben verteld, omdat bepaalde publieke figuren een soort psychologisch archetype worden. En daarom kunnen er mensen zijn die gaan geloven dat zij een bepaald persoon waren, hoewel zij in werkelijkheid niet die persoon waren in dat leven, maar zij moeten iets in hun psyche verwerken.

Als studenten van geascendeerde meesters raden we jullie niet aan om een opzettelijke poging te doen om je vorige levens aan de weet te komen. Wij raden je ook zeker niet aan om naar paranormale mensen te gaan om een soort reading te krijgen, of een voorspelling door middel van spiertesten en dergelijke om erachter te komen wie je in een vorig leven was. Er kunnen wel een paar gevallen zijn waarin mensen profijt hebben van regressietherapie, en misschien dat andere mensen die andere soorten therapie doen waar ik in verschillende boeken over spreek, en die een herinnering hebben, een spontane herinnering hebben aan een vorig leven. In dat geval probeer je te ontdekken wat voor zelf je hebt gemaakt. Je laat dat zelf los met het proces dat wij jullie hebben gegeven en dan laat je elke gehechtheid of neiging los om aan een vorig leven te denken, omdat je dit gescheiden zelf hebt losgelaten; waarom zou je zelfs nog denken aan dat vorige leven?

Je begrijpt dat er eigenlijk een reden is waarom de meeste mensen zich geen vorige levens herinneren. Dat is omdat je zoveel mogelijk moet concentreren op je huidige leven zonder te worden belast door de kennis over wie je was in een vorig leven. In zekere zin zou je kunnen zeggen dat het je niet herinneren een kans is om overnieuw te beginnen, hoewel dat natuurlijk niet zo is, want je draagt die gescheiden zelven nog steeds bij je. We raden jullie aan om de hulpmiddelen te benutten om de gescheiden zelven op te lossen. Als je een spontane herinnering krijgt aan een vorig leven, dan verwerk je die en laat hem weer los en dan concentreer jij je op het maken van spirituele vooruitgang, en het uitvoeren van je Goddelijke plan in dit leven.