Chanten en affirmaties gebruiken tijdens het helingsproces

Vraag: Toen we aan het chanten waren op deze conferentie en we chanten: “love is unconditional’ en “I have a right to be on earth”, stroomden de tranen mij uit mijn ogen. Ik kon bijna niet eens chanten. Kan chanten een helingsproces zijn voor trauma’s? Als dat zo is, hoe weten we dan welke mantra’s we moeten chanten?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Estland:

Jazeker, chanten kan heel erg helen. En een paar van die uitspraken zijn opzettelijk ontworpen om je weer in contact te brengen met een specifiek gescheiden zelf. En de chant, de affirmatie, kan die overtuiging neutraliseren. De meesten van jullie zullen een zelf hebben dat het gevoel heeft dat je geen recht hebt om op aarde te zijn. En de affirmatie “Ik heb het recht om op aarde te zijn”, kan die overtuiging tegengaan. En hij kan je helpen om dat zelf los te laten of de gevoelens los te laten die je met dat zelf hebt geschapen.

Hoe weet je welke chants je moet gebruiken. Je zou chants kunnen opzeggen die je ontroeren, maar dat weet je niet van te voren, dus je moet wat experimenteren. Je kunt ook je eigen affirmaties maken en die chanten. Je hoeft niet eens een affirmatie te maken die je kunt chanten. Deze boodschapper heeft door de jaren heen dat hij op het pad is, vaak het gevoel gehad dat er op bepaalde tijden intuïtief in hem een affirmatie opkwam en dan gebruikte hij die een poosje, zei hem hardop of herhaalde die zelfs in gedachten, totdat hij het gevoel had dat hij had gedaan wat hij moest doen.

Voorbeelden van chants die hij gebruikte, zijn: “Ik accepteer mezelf volledig zoals ik ben.” Of alleen maar: “Ik accepteer mezelf.” “Ik accepteer Gods onvoorwaardelijke liefde voor mij.” Maar iedereen kan zijn eigen affirmatie maken die voor hem/haar van betekenis is. En als je probeert om je intuïtief af te stemmen, dan komen er misschien wel affirmaties bij je op wanneer je te maken hebt met bepaalde zelven of bepaalde situaties.