Het fenomeen trollen

Vraag: Waarom voelen mensen zich mentaal bedreigd in commentaarsecties, zoals op forums of websites/Facebook terwijl ze met elkaar praten? Ik begrijp dat het ego een reactie heeft, dat de gescheiden zelven op elkaar reageren. Zou je hier echter iets meer over kunnen vertellen, om het even welke meester? Wat is het psychologische mechanisme? En wat gebeurt er op mentaal niveau wanneer mensen met elkaar praten en hoe zenden ze elkaar energie toe als je mentaal tegen elkaar spreekt?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Estland:

Het internet heeft nieuwe mogelijkheden geschapen voor de mensen. Voordat er internet was, waren de mensen beperkt tot een fysieke ontmoeting, ze hadden meestal fysiek contact met elkaar. Nu heb je de kans op achter je computer te zitten, naar een bepaalde site te kijken en te zien dat mensen hun mening geven. En je kunt jouw mening ook geven door een paar zinnen in te tikken. Je kunt dit soms zelfs schijnbaar anoniem doen, omdat je niet oog in oog staat met andere mensen. Als je dit positief bekijkt, dan zou je kunnen zeggen dat dit de mensen de kans geeft om met een groter aantal mensen om te gaan dan wanneer ze hen fysiek zouden ontmoeten. Dit betekent dat zij meer feedback kunnen krijgen op hun eigen mening, hun eigen gedrag, hoe zij zich uiten, hoe ze met andere mensen omgaan.

We kunnen zeggen dat de positieve kans die ze krijgen, eruit bestaat dat de mensen door een fase heengaan waarin zij kunnen zeggen wat ze willen en daarop feedback te krijgen. En dit berust allemaal op hun ego en het wordt allemaal gedreven door gescheiden zelven. Maar er kan op den duur een moment komen waarop ze hier genoeg van krijgen en dit is al bij veel mensen het geval. Het lijkt of zij hebben gezegd wat zij wilden – het in de wereld hebben gezet, en nu zien ze het en dan zeggen ze: Maar dit ben ik niet. Dit geeft niet weer wie ik ben. Ik moet dus een volwassener manier vinden om met andere mensen om te gaan. De niet zo positieve kant is dat alles wordt gedaan met energie en er zijn dus mensen die energie opwekken om die te voeden aan de beesten in het collectieve bewustzijn. Op sommige internetforums wordt de geest van de meeste mensen die eraan meedoen, overgenomen door collectieve beesten die alleen maar willen dat de mensen met elkaar in conflict komen, zodat ze hun energie kunnen stelen. Je kunt zeggen dat het positieve hieraan is dat je, door de mensen de vrijheid te geven om te zeggen wat ze maar willen, dit op den duur kunnen doorwerken en loslaten. Maar als ze in de val trappen van de entiteiten en demonen, dan wordt het een soort verslaving. Dan wordt het een nooit eindigende spiraal waar zij niet uit kunnen komen. Zij moeten naar het forum gaan en iedere dag hun portie halen of zelfs meerdere keren per dag, of zelfs wanneer ze autorijden. Zij moeten die post erop zetten, zelfs als zij levens in gevaar brengen. Dit is dus het niet zo positieve eraan. Maar nogmaals, wat kun je eraan doen?

De positieve mogelijkheden van het internet zijn dat de mensen contact kunnen leggen met de hele wereld, met mensen uit verschillende werelddelen, met andere culturen. En dat geeft de mogelijkheid om de verschillen tussen mensen te verkleinen. Zij zien dan dat mensen wel wat overeenkomsten hebben, waar ze ook vandaan komen. Zij hebben dezelfde psychische problemen, kijken op dezelfde manier naar het leven. En dit kan een gevoel van meer eenheid creëren. De duistere krachten zullen er echter alles aan doen om dit tegen te gaan en daarom hebben ze de gedachten van een aantal mensen overgenomen die iets beginnen te doen wat bekend staat als trollen. Veel mensen zijn hier letterlijk aan verslaafd. En de vraag is of dit ooit overgaat. Wanneer krijgen de demonen er genoeg van om die energie uit mensen te trekken? Het zal misschien pas gebeuren wanneer die mensen zo leeggezogen zijn dat zij, zoals ze bij alle verslaafden zeggen, de bodem van de put raken en inzien dat zij hier niet mee door willen gaan. Wat jij als spiritueel persoon en bewuster wezen kunt doen, is proberen om die energie te voelen. En als je voelt dat die op een heel laag niveau zit, waardoor je allemaal conflicten voelt, allemaal in de solar-plexuschakra waardoor mensen elkaar beschuldigen en zich heel negatief over elkaar uitlaten, dan kun je het beste wegblijven van dat forum, je eruit terugtrekken en er zelfs geen energie meer aan geven. Je kunt ook andere forums zoeken, omdat er vanzelfsprekend ook mensen zijn die ook forums maken die niet op dat basisniveau zitten.

Wat je enigszins ziet bij de dingen die op het internet beschikbaar zijn, is dat die door trollen zo naar beneden zijn gegaan dat geen enkel normaal iemand daar mee bezig wil zijn. Maar dat betekent dat de wens bestaat om een ander forum op het internet te maken waarop de mensen op een hoger niveau met elkaar kunnen communiceren. En een van de manieren om dat te doen, is een internetforum te maken waarop de mensen niet anoniem zijn, waar jij je moet registreren om je identiteit te bevestigen – je registreert je met een foto van jezelf en daardoor neem je de verantwoordelijkheid voor wat je zegt, net zoals wanneer je oog in oog met ander mensen staat. En het wordt tijd dat dit gebeurt, er zijn al bepaalde initiatieven geweest die erop wijzen dat het steeds meer nodig wordt naarmate de tijd vordert, omdat de mensen zullen begrijpen dat wij een beschaafde humanitaire manier moeten vinden om op het internet met elkaar om te gaan.