Hoe jij je verhaal deelt zonder de vrije wil te schenden van andere mensen die bij dat verhaal betrokken zijn

Vraag: Moeder Maria heeft ons aangemoedigd om ons verhaal te delen. Als ik dat met mijn volledige naam doe, komt dan niet de vrije wil in het geding van de mensen waar ik het in mijn verhaal over heb als zij hun verhaal niet in het openbaar willen delen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Estland:

Ja, dat kan het geval zijn wanneer je hun naam gebruikt, of als je het verhaal zo beschrijft dat het duidelijk wordt over wie het gaat. Aan de andere kant kun je ook begrijpen dat jij en een paar anderen die mensen misschien zouden kunnen worden herkend op grond van jouw verhaal, maar in het algemeen kent men die mensen niet – tenzij je natuurlijk een bekend persoon bent. Als het zo gevoelig ligt, kun je natuurlijk ook je naam er niet bij zetten. Ik zeg niet dat jij je volledige naam erbij moet zetten.

Je moet ook begrijpen dat je jouw verhaal zo kunt vertellen dat het universeler wordt, dat je niet al te veel in detail gaat over andere mensen. Maar je beschrijft meer je reacties, je eigen ervaring. Je moet ook begrijpen dat wij niet zeggen dat je beslist je eigen spirituele groei moet beschrijven of spirituele aspecten van je leven. Je kunt ook praktische aspecten beschrijven over wat je hebt meegemaakt, zodat andere mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, zich kunnen herkennen in jou en jouw verhaal. En je kunt ook beschrijven dat een spirituele kijk op de wereld je heeft geholpen om om te kunnen gaan met praktische situaties. Bijvoorbeeld het hebben van kinderen, het opvoeden van kinderen, je carrière, je baan, omgaan met psychologische problemen, er zijn heel veel aspecten in het leven waarvan je het gevoel kunt hebben dat dit het verschil heeft gemaakt omdat je een spirituele kijk op het leven had.