Waar staat de ‘Titanic’ voor?

Vraag: Toen de Titanic een ijsberg raakte en in de Noord-Atlantische Oceaan zonk in 1912 en vijftienhonderd mensen hun leven verloren, had deze ramp toen een karmisch karakter? Wat zijn de redenen naast karma waardoor er rampen mogelijk worden op de wereld en in ons leven? En moet onze vibratie passen bij iets zoals een ramp voordat we die in ons leven ervaren? Of kan het so wie so gebeuren?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Estland:

Dit is een moeilijke vraag, omdat dit een van die situaties is waarin de mensen wat ik ook zeg, het op een manier zullen interpreteren die ik niet bedoel. Dus aan de ene kant kun je het standpunt innemen dat de leer van veel spirituele mensen zegt dat niets per ongeluk gebeurt. Alles is een kwestie van karma. Het probleem als je dit zegt, is dat het heel fatalistisch lijkt. Heel veel mensen zullen het in ieder geval zo zien, maar wat is dan de manier om eruit te komen? Ik zou een vraag als deze liever als een specifiek incident beschouwen, waar staat de Titanic voor?

Als je terugkijkt op waarom deze werd gebouwd, hoe ze werd gebouwd, dan bestond er een bepaald optimisme in de samenleving, omdat de mensen dachten dat zij het allerhoogste stadium hadden bereikt en een schip konden bouwen dat niet kon zinken. Er bestond een zekere spirituele hoogmoed, een bepaalde arrogantie, bij het ontstaan van het schip. Ze was ‘onkwetsbaar’ en juist niets is onkwetsbaar in het fysieke octaaf. Juist het bewustzijn dat achter de bouw van de Titanic zat, trok een bepaald type mensen aan dat op haar eerste reis mee wilde, omdat zij resoneerden met het bewustzijn dat erachter zat. En de Titanic werd het symbool van de hoogmoed van de mens, omdat je denkt dat je op aarde iets kunt scheppen wat het allerhoogste is. Er is een gezegde: “Hoogmoed komt voor de val.” Of in dit geval voor het zinken. Je kunt hier vanuit een bepaald perspectief naar kijken, een karmisch perspectief, en dan zeg je dat niemand van de mensen die op de Titanic zaten, daar toevallig waren, zij voelden zich ertoe aangetrokken omdat er iets in hun bewustzijn, in hun vier lagere lichamen, was dat resoneerde met het bewustzijn dat achter het schip zat. En dit geldt voor heel veel dingen in de samenleving, inclusief het World Trade Centre en 9-11 en veel andere dingen omdat je ziet dat die met een bepaalde bewustzijnsstaat werden gemaakt. En dan gebeurt er een ramp om te demonstreren dat je naar iets had moeten kijken en die bewustzijnsstaat transcenderen; de mensen die aan boord van dat schip waren, werden aangetrokken door die bewustzijnsstaat en daarom werden zij een onderdeel van die ramp.

Je kunt deze lering niet klakkeloos toepassen op je eigen leven en denken dat je alles wat er met jou gebeurt, moet analyseren alsof jij een bepaald probleem in jouw bewustzijn moet oplossen, anders zou die steen niet de vooruit van je auto hebben geraakt, terwijl jij naar je werk reed. Je moet voorzichtig zijn dat je niet zo gaat denken. In India zie je bijvoorbeeld dat men zo gefocust is op karma dat men er denkt dat elk klein dingetje wat er gebeurt, het resultaat van karma is. We hebben al vaker gezegd dat de aarde een heel chaotische planeet is en soms gebeuren er gewoon dingen vanwege die chaos en de onvoorspelbaarheid.

In jouw leven kun je kijken of er grote gebeurtenissen zijn geweest en wat die jou kunnen tonen over jouw niet zozeer karmische kwetsbaarheid, maar over jouw onderbewuste kwetsbaarheid en de gescheiden zelven die jij hebt?

Je kunt ook naar jouw leven kijken en zien of er patronen zijn waardoor je meerdere keren in dezelfde situatie terechtkomt. En dan kan dat iets zijn waar je naar moet kijken met betrekking tot: Welke gescheiden zelven heb ik die deze situaties bij mij aantrekken? Welke houding kan ik herkennen, welke overtuiging kan ik herkennen die ervoor zorgt dat ik herhaaldelijk in deze situaties terechtkom? Om ervan te kunnen leren. Maar je moet voorzichtig zijn dat je niet al te veel analyseert. Heel veel spirituele mensen hebben een lering gevonden en zijn tot het besef gekomen dat er karma bestaat en dat hun vorige levens hen in dit leven zouden kunnen beïnvloeden en hebben diverse extreme maatregelen genomen om dat uit te zoeken, om dat te proberen te definiëren. Er zijn mensen die tarotkaarten gebruiken, anderen gaan naar paranormale mensen, anderen kijken naar hun astrologie, anderen doen spiertesten. Zij doen van alles om dit uit te zoeken alsof elk klein dingetje wat met hen gebeurt in hun leven een bepaalde betekenis heeft. Maar op een planeet als de aarde heeft niet alles betekenis wat er gebeurt. Er is niet beslist iets mis met jou of dat jij iets in jouw bewustzijn moet veranderen. Soms moet je gewoon naar een gebeurtenis kijken en je hoofd schudden en verder gaan met je leven of je schouders ophalen en zeggen: “Nou en, ik ga door.”