De magnetische aantrekkingskracht van de maan op het emotionele lichaam van de mensen

Vraag: Klopt het dat de maanfasen ons beïnvloeden en er wordt ook gezegd dat de maan een werktuig is van de gevallen wezens, klopt dat ook?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Estland:

In vorige dispensaties werd er een lering gegeven dat de maan het concentratiepunt is geworden van duistere krachten op het astrale vlak. Het klopt natuurlijk wel een beetje, maar je moet ook begrijpen dat jij je hier niet druk over hoeft te maken als je een bepaald bewustzijnsniveau bereikt. Als je decreten opzegt voor bescherming, als je probeert je bewustzijn te verhogen, is dit niet iets waar jij je erg druk over hoeft te maken.

Ik zeg niet dat je op een warme avond als het volle maan is buiten moet gaan zitten en verscheidene uren naar de maan moet kijken, omdat het je kan afstemmen op bepaalde energie uit het astrale rijk. Maar hier hoef je niet bang voor te zijn. Wanneer je een bepaald bewustzijnsniveau bent ontstegen, dan kan de maan je niet beïnvloeden omdat er niets in jou zit waar het aan kan trekken. Het is net zo als met al het andere. De prins van deze wereld moet iets bij jou vinden, een gescheiden zelf, waar hij aan kan trekken.

De maan is het concentratiepunt van tamelijk lage energie, en wanneer je begint met het bewandelen van het pad naar zelfmeesterschap en boven het achtenveertigste niveau uitkomt, dan is dit niets waar jij je al te veel zorgen over hoeft te maken.

Als je dat aan bijna elke willekeurige politiemacht op de wereld zou vragen, dan zie je dat er meestal meer misdaden worden gepleegd, meer geweld voorkomt, meer chaos is als het volle maan is. Dit is een observatie van mensen overal ter wereld. En dat toont aan dat mensen met een lager bewustzijnsniveau door de maan worden beïnvloed en dat die aan hun emotionele lichaam trekt. Maar nogmaals, dat geldt voor mensen met een zeer laag bewustzijnsniveau dat correspondeert met de energie die de duistere krachten op de maan hebben verankerd.

Nu weet ik dat je er op een materialistische manier naar kunt kijken en zeggen dat dit onzin is, omdat de maan gewoon een natuurlijk fenomeen is. Het toont alleen maar de beperking aan van hun filosofie, omdat zij niets erkennen buiten het fysieke om, maar natuurlijk is het niet de fysieke maan, de letterlijke maan, die deze energie verankert. Die energie wordt verankerd in het emotionele rijk. Van daaruit kunnen zij een magnetische aantrekkingskracht uitoefenen op het emotionele lichaam van de mensen.