Hoe je boeken voor kinderen moet schrijven over geascendeerde meesters

Vraag: Als je boeken wilt schrijven over de leringen van de geascendeerde meesters wat zou dan de laagste leeftijd als doelgroep zijn en met welke concepten? En wat is de volgende stap dan?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Washington D.C. (VS):

Er is niet beslist een laagste leeftijd in die zin dat het niet een kwestie is van boeken schijven om kinderen kennis te verschaffen. Je kunt al heel vroeg beginnen, zelfs als ze nog in de baarmoeder zitten, kun je ze blootstellen aan chanten, muziek, en zelfs invocaties. Kinderen op lage leeftijd reageren natuurlijk meer op ervaringen dan kennis die je in woorden kunt uitleggen. Hoe complexer een concept wordt, hoe langer je moet wachten voor de kinderen met de woorden kunnen omgaan en dat is op de leeftijd dat ze zelf beginnen te lezen. Natuurlijk kun je ze al voor die leeftijd voorlezen, maar niet zozeer om hen kennis en inzichten te geven, maar meer om een verhaaltje te vertellen.

Hoe je dat doet, is natuurlijk een veel te complex onderwerp. Het is meer een kwestie van je eigen creativiteit gebruiken, je ervaring met kinderen, jouw opleiding, jouw achtergrond. Je kunt bekijken hoe je die kunt gebruiken om het concept van de leringen van de geascendeerde meesters uit te leggen. Als algemene regel zou ik willen adviseren om het simpel te houden, niet omdat zij dom zij, maar omdat hun gedachten zich meer richten op ervaringen, beelden, indrukken, verhalen, symbolen en niet zozeer op intellectueel inzicht.