Het spirituele standpunt ten aanzien van migraine

Vraag: Ongeveer 12% van de bevolking lijdt aan migraine. Bij sommige mensen is dit zo erg dat ze niet kunnen functioneren in hun dagelijkse leven. Kunnen de meesters ons een spiritueel perspectief of een spiritueel geneesmiddel voor migraine geven?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Washington D.C. (VS):

Ondanks wat ik eerder zei over het placebo-effect, zou het eigenlijk omgekeerd moeten zijn en dat de fysieke geneesmiddelen de placebo zijn. Het is in het fysieke octaaf natuurlijk zo dat vanwege de dichtheid die er op dit moment heerst, veel fysieke oorzaken zijn en je moet natuurlijk alle technologie die je tot je beschikking hebt benutten om die oorzaken te achterhalen. Dit betekent dat er voor veel ziekten verschillende niveaus van oorzaken zijn. En dit geldt net zo goed voor migraine als voor veel andere complexe ziekten. Migraine is een heel complexe ziekte. Je kunt dit niet tot één oorzaak terugbrengen en zeggen dat dit de oorzaak is; hier heb je een pil tegen migraine en dan is het klaar. Voor verschillende mensen zijn verschillende oorzaken, bij sommigen is er een fysieke oorzaak die je geërfd kunt hebben, omdat het in de familie voorkomt. Er is iets in de chemie van het brein, maar meestal in de elektrische activiteit van het brein dat niet in evenwicht is en dat zorgt voor een fysieke oorzaak. Maar er zijn ook ingewikkelder oorzaken die psychisch van aard zijn en daar bedoelen we mee dat er een component in het emotionele, mentale en identiteitslichaam zit. En hier kun je natuurlijk wel aan werken.

In het algemeen wil ik zeggen dat als je een specifieke fysieke ziekte hebt, één die niet levensbedreigend is, die niet acuut is, één die je een hele lange tijd bij je kunt dragen, dan moet je natuurlijk doen wat je met fysieke middelen kunt bewerkstelligen. Maar om de diepere oorzaak hiervan op te ruimen gebruik je de leringen over de gescheiden zelven. En je probeert uit te zoeken wat het is – welk zelf jij hebt dat jou deze specifieke ziekte geeft, dat jou dit symptoom oplevert.

En om één voorbeeld te geven van migraine, wat gebeurt er wanneer je migraine hebt? In principe weigert je brein om gewoon om te functioneren. Of het nu hoofd[pijn is, of het nu andere symptomen van migraine zijn waarin je zicht beperkt is, het lijkt of een deel van je brein zich afsluit. En dat komt omdat de onderliggende oorzaak is dat jij een bepaald element van het leven op aarde niet onder ogen wilde zien tijdens je geboortetrauma. Dit was te overweldigend en je nam de beslissing: “Ik wil deze situatie niet onder ogen zien.” Door de levens heen kan dit zich zo hebben versterkt dat je een mechanisme hebt gemaakt in je drie hogere lichamen dat er soms voor zorgt dat jij je afsluit (jouw brein sluit zich), omdat er iets in je leven is wat je niet wilt zien. Nu hoeft dit tegenwoordig niet iets te zijn dat te maken heeft met je oorspronkelijke geboortetrauma. Het kan in een subtielere oorzaak, een subtieler zelf, veranderd zijn maar het is iets wat je niet wilt zien.

Bij intellectuelere mensen kan dit te maken hebben met je mentale lichaam. Denk eraan dat jij, toen jij je geboortetrauma opliep, afdaalde naar het achtenveertigste bewustzijnsniveau, dus er waren een bepaald aantal illusies waardoor jij het leven bekeek. Je kreeg toen een trauma. En omdat jij het type bent dat alles wil begrijpen, schrok jij ervan dat je dit niet kon begrijpen. Je begreep niet waarom dit gebeurde of waarom God dit liet gebeuren, of wat jij hebt gedaan waardoor dit gebeurde, waarom men jou dit aandeed. En dit betekent niet beslist dat er iets is wat jij niet wilt zien, behalve dan dat jij jezelf bewust zover probeert te krijgen dat jij inziet dat je niet alles op aarde kunt begrijpen met je mentale, intellectuele geest. Dus wanneer je in een situatie komt, waarin jij een paar dingen niet kunt begrijpen en uitleggen, dan komt er onderbewust een proces op gang, het gescheiden zelf, dat je brein afsluit. Dan kun je dus niet rationeel, logisch, intellectueel, analytisch nadenken.

En dan moet je vervolgens die zelven gaan zien en beseffen dat een paar leringen die wij hebben gegeven in het boek ‘Mijn Levens met’ bijvoorbeeld, is dat er geen logische verklaring is voor waarom de gevallen wezens doen wat zij doen. En als je naar je eigen situatie kijkt, dan kan het in sommige gevallen zo zijn, dat er mensen die in jouw nabijheid zijn, vaak familie, en dat jij in je eigen familie iemand hebt die geen gevallen wezen is, maar die wel een gevallen wezen zou kunnen zijn, omdat veel spirituele mensen er vaak voor gekozen hebben om te incarneren bij gevallen wezens om bepaalde lessen te leren. En die persoon heeft zo’n grillige, onlogische manier van doen dat je dit niet rationeel, intellectueel, kunt verklaren. En je moet ophouden om dit te proberen te verklaren, je moet stoppen met alles te willen begrijpen met je intellectuele geest. En daarom heb je een zelf dat zich afsluit wanneer je bij deze mensen in de buurt komt. En je moet eraan werken om op het punt te komen dat jij je realiseert en ook accepteert dat je hier niets van kunt begrijpen, het kan niet worden uitgelegd. Jij accepteert dat je het niet hoeft te verklaren. Maar wat je wel kunt doen, is het grotere verhaal begrijpen van de gevallen wezens en vrije wil en al die leringen die wij daarover hebben gegeven, waarbij je vrede hebt met het feit dat je het niet kunt begrijpen. En dan kan het eenvoudig zo zijn dat dit zoveel spanning oplevert dat je brein overloopt, vooral je mentale geest. Er zijn centra in je brein die vastzitten aan je mentale lichaam, Er zijn centra in je brein die zijn vastgemaakt aan je identiteitslichaam. De centra in je brein die vastzitten aan je mentale lichaam veroorzaken meestal de migraine en vanwege de spanning kan dit te veel worden. Je wilt het graag begrijpen, maar je brein kan het op geen enkele manier bevatten – het mentale lichaam kan het op geen enkele manier snappen. En het lijkt wel of er een apparaat oververhit raakt en dat schakelt de stroom uit, alleen niet in jouw geval. Het zorgt voor hoofdpijn.