Over je fysiek reinigen en spirituele psychologische heling

Vraag: In het boek ‘Mijn Levens met’ hebben ze veel jaren in de venusiaanse mysterieschool doorgebracht om hun vier lagere lichamen te zuiveren door middel van onder andere een zuiveringsdieet en yoga-oefeningen, en om hun emoties, gedachten, overtuigingen en hun identiteitsgevoel te zuiveren. Wat moet je doen om je fysiek te reinigen? En wat zijn de nuttigste stappen, boeken en invocaties om het emotionele, mentale en identiteitslichaam te zuiveren? Hoe doe ik dit in verband met de cursus in zelfmeesterschap en het loslaten van gescheiden zelven?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Estland:

De stappen die je kunt doen, zijn dat je eenvoudig de cursus in zelfmeesterschap doet en ‘Het Helen van je Spirituele Trauma’s en de andere boeken in die serie te bestuderen ter vervanging van wat ik beschreef dat er in de venusiaanse mysterieschool plaatsvond. Het boek beschrijft een situatie die heel lang geleden heeft plaatsgevonden toen het bewustzijn nog dichter was, toen het collectieve bewustzijn dichter was dan tegenwoordig. Je kunt dus gerust de hulpmiddelen gebruiken die wij nu geven.

Wat betreft fysieke reiniging, dat is persoonlijk en je moet het onderwerp bestuderen waarvan jij het gevoel hebt dat het voor jou belangrijk is en het hulpmiddel gebruiken dat jou aanspreekt. Ik wil geen algemene aanbeveling geven, omdat wij maar al te vaak hebben gezien dat de mensen denken: “O, als de meesters hebben gezegd dat wij dit moeten doen, dan zal het wel voor iedereen opgaan.” Maar niets werkt voor iedereen. Je moet dit dus persoonlijk doen en misschien kunnen jullie elkaar helpen en aanbevelingen doen op grond van wat voor jou heeft gewerkt. Maar je moet je er eigenlijk individueel op afstemmen, je intuïtie gebruiken om te bekijken wat het beste voor jou werkt met betrekking tot het reinigen van jouw fysieke lichaam.

Nogmaals, we hebben gezegd dat wij onze studenten niet aanmoedigen om zich uit de samenleving te isoleren, omdat je het pad kunt bewandelen terwijl je actief aan het leven deelneemt. Dit betekent echter niet dat er in het Aquariustijdperk, in de Gouden Eeuw van Saint Germain, niet bepaalde mysteriescholen kunnen komen, zoals we ze zouden kunnen noemen, waardoor mensen zich een tijdlang kunnen terugtrekken en zich meer concentreren op het zowel je fysiek reinigen en helen als psychologisch helen en groeien. Ik wil dus niet zeggen dat er niet van dit soort centra in de Gouden Eeuw zullen komen en dat de mensen die niet moeten benutten, maar slechts voor bepaalde tijd, en er niet permanent hun hele leven blijven wonen.