Positieve gevoelens die worden beheerst door entiteiten

Vraag: Gisteren heeft Moeder Maria een vraag beantwoord over boosheid of sterk negatieve gevoelens en dat je moet inzien dat er een entiteit of een beest achter zulke emoties zit; kan dit dan ook gelden voor het tegenovergestelde, een gevoel van liefde of euforie, omdat je het gevoel hebt dat je meer wilt en dat gevoel altijd wilt blijven houden? Ik geloof niet dat dit ware liefde kan zijn, omdat je dan gehecht bent aan iets meer. Hoe kan ik het onderscheid maken tussen ware liefde en valse liefde? Het gaat niet alleen om een gevoel voor iemand anders, maar ook mijn wens om mij verbonden te voelen met mijn Aanwezigheid en de meesters.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Estland:

Het klopt helemaal dat niet alleen negatieve gevoelens een uitdrukkingsvorm van demonen of lagere entiteiten zijn. Er zijn ook entiteiten, die ik niet beslist demonen zou willen noemen omdat ze niet agressief zijn, maar er zijn zeker entiteiten die te maken hebben met wat de meeste mensen positieve gevoelens noemen zoals liefde, maar zoals de vraag zegt, het is een menselijke vorm van liefde en die is bezitterig. Er zijn veel gevoelens die mensen positieve gevoelens noemen, die worden beheerst door entiteiten. Een duidelijk voorbeeld is iets wat je bij sportwedstrijden ziet, bijvoorbeeld wanneer de fans, zo hard ze kunnen, schreeuwen en die denken dat dit een opwindende positieve ervaring is, maar die duidelijk wordt gedreven door entiteiten en de energie van de mensen aan die entiteiten wordt gevoed. Hier zijn natuurlijk veel andere voorbeelden van en een van de subtielere is om onderscheid te maken in juist een liefdesrelatie. Je weet bijvoorbeeld wel dat seks een verslaving kan worden waardoor mensen steeds meer willen en het gevoel hebben dat zij er nooit genoeg van kunnen krijgen, maar het meest voorkomende gevoel van verliefd zijn kan ook worden beheerst door entiteiten vanwege die bezitterige liefde van mensen die een behoefte willen vervullen, en enigszins verslavend worden.

Hoe je het onderscheid leert maken met betrekking tot ware gevoelens of ware liefde? Wanneer er een entiteit of een demon bij betrokken is, dan probeert een bepaalde kracht je tot iets aan te zetten. Er is altijd een element van dwang aanwezig die je aanzet om meer te willen en je het gevoel te geven dat het nooit genoeg was. Je wilt steeds meer en dat is de beste manier om dit onderscheid te maken en je dan te realiseren dat ware liefde niet bezitterig is, maar bestaat uit vrede. Als je iemand anders niet wilt bezitten, dan heb je vrede. Die dwang is er niet, je wordt niet geobsedeerd door die ervaring of die andere persoon.

Liefde is een heel lastige initiatie voor de meeste mensen, omdat het zo gemakkelijk naar het onevenwichtige uiterste kan overslaan en dat komt natuurlijk omdat de gevallen wezens er alles aan gedaan hebben wat zij maar konden om een heel onevenwichtig beeld van liefdesrelaties te creëren, waarin ze worden gedreven door die bijna epische aantrekkingskracht en ze moeten die piekervaringen opleveren die je in de film ziet en die de meeste mensen het gevoel geven dat zij zoiets nooit kunnen krijgen.

De vraag is of je echt iets wilt dat wordt beheerst door entiteiten of wil je een vrediger niet-bezitterige vorm van liefde wilt die je een dieper, blijvend gevoel van vreugde geeft in plaats van op en neer te gaan tussen extremere ervaringen? Je kunt geen piekervaring hebben zonder een ‘dal’ervaring die zorgt voor het contrast. Wanneer je meer Christusschap krijgt en de gescheiden zelven loslaat, dan begin je steeds minder hoge en lage ervaringen te krijgen; je zit meer op de middenweg waarop je vrede hebt. Nu ben ik mij ervan bewust, wij zijn ons er heel erg van bewust, dat veel mensen op de wereld als ze deze lering hoorden, zouden zeggen: “Maar is dat dan niet saai? Dat is gewoon saai. Ik wil een ongewone ervaring hebben.” En dat is prima, als je dat wilt. Je moet alleen inzien dat dit betekent dat je niet op de hogere niveaus van Christusschap bent, anders zou je dat niet zeggen; je zou dan vrede willen.