Het spirituele standpunt ten aanzien van menstruatie

Vraag: Kunnen de meesters ons een spiritueel perspectief geven ten aanzien van menstruatie? Voor sommige vrouwen kan dit heel lastig zijn, zowel fysiek als emotioneel.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Washington D.C. (VS):

Door de huidige dichtheid van het fysieke rijk heeft menstruatie een fysieke functie. Het is niet absoluut noodzakelijk voor de meeste vrouwen die in een ontwikkelder samenleving leven en een gezondere levensstijl hebben, maar het is meegenomen uit het verleden waarin de hygiëne niet zo goed was en het bewustzijn noch compacter was dan tegenwoordig. Op een natuurlijke planeet heb je dit natuurlijk niet, maar zelfs toen de aarde nog in een zuiverder staat was, was de geboorte van kinderen nog steeds wel nodig, maar kwam menstruatie niet voor. Het is een product van het verlagen van het collectieve bewustzijn en het dichter worden van de materie. Dit helpt je natuurlijk niet om er mee om te gaan, maar het geeft je alleen maar het perspectief dat dit niet natuurlijk is, niet onvermijdelijk is.

Er zit duidelijk een fysieke component aan menstruatie, omdat het een bepaald proces in het lichaam is, of dat er bepaalde vergiften worden uitgescheiden. Maar de echte vraag is nu: “Welke invloed heeft het op jullie emotionele, mentale en identiteitslichaam?” Voor vrouwen die een moeilijke menstruatie hebben, komen er ook vaak psychologische symptomen bij. Hier kunnen veel redenen voor zijn, maar om praktisch te blijven en je niet te veel te overweldigen met de complexiteit ervan, zou je er goed aan doen als je de hulpmiddelen benut die wij hebben gegeven voor de gescheiden zelven en voor diverse trauma’s. Gebruik die hulpmiddelen om te proberen te ontdekken welke gescheiden zelven je hebt die te maken hebben met het feit dat je een vrouw bent, dat je in een vrouwelijk lichaam bent.

Er zijn zeker heel veel mensen, en niet alleen de mensen die als vrouw zijn geïncarneerd in dit leven, omdat ook veel mannen als vrouw zijn geïncarneerd in hun vorige leven. We kunnen zeggen dat er heel veel mensen zijn die eigenlijk niet een echt geboortetrauma hebben gekregen, maar een heel erg trauma hebben opgelopen omdat ze vrouw waren en hoe vrouwen door de geschiedenis heen behandeld zijn. Verbrand worden als heks is natuurlijk een heel erg groot trauma. Het is de vraag oe jij, wanneer dit met jou is gebeurd, als dit met jou is gebeurd, en ik zeg niet dat dit met jullie allemaal het geval is, persoonlijk zag dat dit het gevolg was van het feit dat je een vrouw was en daarom een gescheiden zelf hebt gevormd dat een negatief gevoel had over het vrouw zijn.

Wanneer het om de geboorte van een kind gaat, hebben veel vrouwen een moeilijke bevalling, een heel lange bevalling. Voor andere vrouwen is het bijna pijnloos en voor hen is het geen traumatische ervaring en dat geldt ook voor menstruatie. De moeilijkheid ontstaat wanneer je weerstand biedt tegen iets, hetzij het proces, maar daarnaast omdat je weerstand voelt omdat je een vrouwenlichaam bezit. Dit komt omdat je in veel gevallen meerdere trauma’s in vorige levens hebt opgelopen. Maar dit hoeft geen specifiek trauma te zijn vanwege een zeer traumatische gebeurtenis. Het kan zich ook op lange termijn verzameld hebben, zouden we kunnen zeggen, door een vrouw te zijn in vele levens en door ervaringen van discriminatie, maar ook omdat je alleen maar vastzat in die vrouwelijke rol waarin je zo beperkt werd in veel van de samenlevingen die er zijn, bijvoorbeeld in een samenleving van moslims waarin jij je steeds moet bedekken en waarin je zo beperkt werd in wat je kunt doen en niet doen, of je iets kunt zeggen of niet. Dit kan op zich al een trauma zijn. Natuurlijk hoef je niet zo ver terug te gaan, het is ook een trauma als je in de westerse wereld als vrouw was geïncarneerd, en in bepaalde mate is dat nog steeds zo.

Je moet je realiseren dat jij geen vrouw bent, de Bewuste Jij is noch mannelijk noch vrouwelijk. Je bent een spiritueel wezen dat boven het geslacht staat. Je kunt in vele levens een vrouw zijn geweest, en daarom trauma’s hebben opgelopen waardoor je onvermijdelijk gescheiden zelven hebt gevormd. Maar dit gescheiden zelf heeft ervoor gezorgd dat je nog steeds weerstand voelt waardoor je menstruatie erger verloopt of de geboorte van je kind moeilijker verloopt. Je kunt hier veel van overwinnen, in ieder geval de psychische effecten ervan, door aan die gescheiden zelven te werken.

Dan is er ook nog een fysieke component die te maken heeft met hormonen die het menstruatieproces beïnvloeden en het erger kunnen maken, en dat is een ingewikkelder kwestie. In de toekomst zullen er diverse fysieke middelen komen die vrouwen kunnen helpen om die symptomen te verlichten, maar dan moet de ontwikkeling van medicijnen die op vibratie werken, of met energetische medicijnen verder zijn, want dat zal geen chemische pil zijn. Het zal een vibratie zijn die het hormonale systeem beïnvloedt. Dit is niet iets wat je nu erg helpt, omdat dit pas in de toekomst zou kunnen gebeuren.

Wat je op dit moment kan helpen, is werken aan die gescheiden zelven, omdat hoe minder weerstand je voelt tegen een vrouwenlichaam, hoe sneller je het oplost. Hoe meer je er vrede mee hebt dat je een vrouwelijk lichaam bezit, hoe gemakkelijker het voor jou zal worden om de problemen die te maken hebben met een vrouwenlichaam op te lossen. Natuurlijk geldt dit ook voor leven in een mannelijk lichaam, maar dat is een ander onderwerp, hoewel het in wezen over hetzelfde onderwerp gaat, omdat je ook kunt zijn blootgesteld aan trauma’s die te maken hebben met het feit dat je een man bent, vooral ten aanzien van ten strijde trekken bijvoorbeeld en dan kun je een aantal gescheiden zelven hebben gevormd, omdat je weerstand voelt tegen die rol.