Geascendeerde meesters in een fysieke vorm zien

Vraag: In het boek ‘Mijn Levens met’ wordt een scene beschreven waarin Jezus, Boeddha en Maitreya en de hoofdpersoon hun bewustzijnsniveau zo verhogen dat zij Sanat Kumara in fysieke vorm kunnen zien en rechtstreeks leringen van hem kunnen ontvangen. Kunnen wij nu ook hetzelfde doen op deze conferentie met een meester? Als dat niet kan, waarom niet? Zou het kunnen dat ons collectieve bewustzijnsniveau niet hoog genoeg is?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Washington D.C. (VS):

De scene die wordt beschreven is niet beslist dat je de meester in een fysieke gedaante ziet. Door de tijden heen hebben veel mensen visioenen gehad dat zij de meesters of engelen of andere spirituele wezens hebben gezien. Je ziet niet beslist een fysieke vorm, maar je bewustzijn wordt hoger gebracht dan het fysieke niveau en daarom zie je bijvoorbeeld de etherische vorm van een meester. Hier kun je altijd individueel of als groep naar streven.

Wij zitten nu niet in een tijd waarin wij het aanmoedigen om uiterlijke fysieke manifestaties of spektakels te zien, zou je kunnen zeggen, en wij zouden graag willen dat de mensen niet meer dat soort fenomenen nodig hebben en zich op een andere manier op ons af kunnen stemmen. Er zijn zeker mensen geweest die door de jaren heen in deze en in vorige dispensaties een vibratie van licht rondom de boodschapper hebben gezien tijdens een dictaat en hier kun je persoonlijk naar streven.

Op collectief niveau moet je hier niet naar streven, en het is belangrijker om naar het Christusbewustzijn te streven, waarbij jij je op de aanwezigheid afstemt zonder dat die een vorm hoeft te hebben die de zintuigen kunnen herkennen. Je kunt tot het besef komen dat ik nu een Aanwezigheid van mij in het identiteitsrijk in het identiteitsoctaaf manifesteer. Maar die Aanwezigheid heeft geen herkenbare fysieke vorm. Je kunt niet een plaatje van Moeder Maria vinden op de wereld waar ik op lijk. Het is een Aanwezigheid die de fysieke vorm overstijgt, en wanneer wij een dictaat geven, manifesteren wij een Aanwezigheid die niet een specifieke fysieke vorm heeft. Het is belangrijker dat jij je op mijn Aanwezigheid afstemt dan die te zien met dat voertuig van de fysieke zintuigen en de beelden die ze aankunnen. Of zelfs in gedachten iets te zien en de beelden die in je gedachten zijn geprogrammeerd, in jouw individuele of jullie collectieve geest, gedurende generaties waarin mensen Jezus op een bepaald manier bezien, Moeder Maria op een bepaalde manier bezien. Het beperkt hun vermogen om zich op ons af te stemmen, omdat wij, wanneer mensen heel erg gehecht zijn aan een bepaalde vorm, ons niet kunnen manifesteren bij die mensen omdat zij dan nog meer vast zouden komen te zitten.