Het audioboek ‘Mijn Levens met’

Vraag: Zijn er al plannen voor een audioboek van ‘Mijn Levens met’

Antwoord van Kim Michaels, 2019 – Washington D.C. (VS):

Dan moet ik nee zeggen, ik heb niet speciale plannen, maar de reden is voornamelijk de hoeveelheid tijd die daarin gaat zitten. Er was een tijd dat ik jong en naïef was en dat ben ik niet meer. Ik dacht dat ik alles kon, inclusief audioboeken; om een audioboek te maken van het boek ‘Mijn Levens met’ zou al uren vragen om het door te lezen, maar dan kun je niet vermijden dat je fouten maakt. Dat betekent dat jet het nog een keer moet doornemen en de soundfiles redigeren en dat duurt nog langer. De tijd die het dus neemt om het op te nemen kun je met anderhalf of twee vermenigvuldigen en dat is de tijd die je in totaal nodig hebt om dat boek te maken. Ik heb gewoon geen tijd vanwege alle nieuwe boeken die uitkomen. Dat geldt ook voor de invocaties in de laatste drie boeken in de zwart-witserie. Ik heb ze niet opgenomen, maar ik zou dat wel willen en dat heeft meer mijn prioriteit dan een audioboek.

Commentaar: Misschien moet je hier nog tweemiljoen jaar blijven.

Kim: Ja, als ik zoveel tijd had, dan zou ik het wel kunnen doen. Dan heb ik nog wel plannen! Het is gewoon een kwestie van tijd. Eigenlijk is het geen kwestie van tijd, omdat het ook gaat om mijn aandacht. De laatste jaren ben ik mij ervan bewust dat ik het best functioneer wanneer ik mij een tijdlang op een project richt en niet te veel andere dingen doe. Het is moeilijk voor mij om vier dingen tegelijk te doen, hier en daar een beetje. Daarom heb ik ook nog geen idee wat de meesters gaan doen na nieuwjaar, zoals ik gisteren heb gezegd, of er een achtste boek komt of iets anders, omdat ik niet met veel dingen tegelijk aan het werk kan zijn. Ik doe dingen één voor één.

Laat me dit zeggen: Als er iemand is die het audioboek wil maken, het op wil nemen en redigeren, dan is dat prima, ik heb daar geen probleem mee. Maar je moet je wel realiseren dat het heel veel tijd van je zal vragen. Daarom wil ik dat niet van iemand vragen, vanwege de vele tijd die erin gaat zitten. Een audioboek maken duurt wel dertig tot veertig uur, misschien wel meer. En waarschijnlijk nog meer.