Hoe je omgaat met het feit dat iedereen vrije wil heeft

Vraag: Wanneer iemand iets vindt in zijn persoonlijke psyche, wat helpt hem dan om op een evenwichtige manier naar het collectieve bewustzijn te kijken, vooral als iemand bang is om zijn vrije wil te gebruiken?

Kim: Ik begrijp de vraag niet. Kan de persoon die deze vraag opschreef, daar nog iets meer over zeggen?

Vraag: Als je weet dat je een bepaalde angst hebt en je weet waar je bang voor bent, zoals bijvoorbeeld je vrije wil gebruiken om erachter te komen hoe dit mechanisme werkt. Wanneer ik naar het massabewustzijn kijk – dan lijkt het of de angst mij overneemt, of wat is een evenwichtige manier de stap te doen om naar mezelf te kijken om in staat te zijn om naar het massabewustzijn te kijken.

Kim: Ik begrijp het nog steeds niet; ben je bang om je eigen vrije wil te gebruiken?

Vraag: O nee, de vrije wil van andere mensen beïnvloedt mij en ik wil er niet door beïnvloed worden.

Kim: Door hen – dus de vraag is eigenlijk: “Hoe ga ik om met het feit dat iedereen vrije wil heeft en dat zij iets kunnen doen wat jou beïnvloedt.”

Vraag: Ja. Ik weet dat ik andere mensen niet kan dwingen en als ik mijn bewustzijn verhoog boven een angst die ik heb en een mechanisme dat ik weet dat ik heb. Wanneer ik de stap doe om het geheel te verheffen en er vanuit een breder standpunt naar kijk, hoe weerhoud ik mezelf er dan van om het geheel daartoe te dwingen.

Kim: Om jezelf te beschermen, bedoel je, omdat je nu alleen maar denkt dat jij je ertegen kunt beschermen door te proberen te voorkomen dat zij iets doen wat jou benadeelt. Ik denk dat de vraag nu duidelijker is.

Antwoord van Geascendeerde Meester Gautama Boeddha, 2018 – Albuquerque (USA):

Je kunt hier op veel manieren mee omgaan, mijn geliefde. Het is natuurlijk een van de belangrijkste problemen die wij in het boek ‘Mijn Levens met’ naar buiten brengen. Er komt een avatar naar de aarde met de beste bedoelingen en ondanks het feit dat je op aarde niemand iets hebt aangedaan, word je wel aangevallen, en vernederd en pijn gedaan. Dit komt natuurlijk omdat de vrije wil zo werkt. Wij hebben het over de kosmische spiegel gehad en wat jij op de kosmische spiegel projecteert, zal worden gereflecteerd – vaak door andere mensen.

Als jij een dualistische bewustzijnsstaat op de spiegel projecteert, dan zul je mensen aantrekken met een dualistische bewustzijnsstaat en zij zullen het tegenovergestelde van jou zijn. Dit is niet een lering die van toepassing is op een avatar die voor het eerst incarneert, omdat jij geen dualistische bewustzijnsstaat bezit en niet iets op de kosmische spiegel hebt geprojecteerd wat andere mensen beïnvloedt.

Het is wel een feit dat op een planeet zoals de aarde, waar gevallen wezens zijn, die hun vrije wil kunnen gebruiken om jou aan te vallen hoewel jij niets gedaan hebt om dat te verdienen. Wij realiseren ons dat dit een van de moeilijkste aspecten is van het op aarde incarneren, want eigenlijk weten alle mensen, maar vooral avatars, dat het er op natuurlijke planeten niet zo toegaat. Dankzij alle leringen die wij hebben gegeven, is het echter mogelijk om hiernaar te kijken en te zeggen: “Wat is de aarde, wat betekent de aarde voor mij?” En de aarde is een school om Boeddhaschap te bereiken.

Hoe bereik je Boeddhaschap? Wij hebben gezegd dat Boeddhaschap de sleutel is, maar hoe kun je onthecht zijn van andere mensen die je aanvallen en je pijn doen? Dat vereist een lang proces waarin je naar je geboortetrauma moet kijken, dat geboortetrauma opruimen en wanneer je dat hebt gedaan, kun je in de staat komen die Moeder Maria zojuist heeft omschreven waarin je de natuurlijke energiestroom weer hebt hersteld en die stroomt vanaf het identiteitsniveau naar het mentale, het emotionele en het fysieke vlak. Wanneer je dat meesterschap bereikt, dan weet je dat je nog wel op een onnatuurlijke planeet bent, waar mensen vrije wil hebben, die in heel lage bewustzijnsstaat hebben (bij veel mensen zijn de gedachten overgenomen door gevallen wezens) en dat je niet kunt voorkomen dat zij jou aanvallen als zij dat absoluut willen. Jij bent boven de dualistische verwikkelingen, karmische verstrikkingen met mensen, uitgekomen dus je weet dat er geen karmische reden is waarom zij dat doen. Het is eerlijk gezegd heel waarschijnlijk dat jij als jij die staat krijgt, ook niet meer wordt aangevallen.

Maar als dit wel zo is, dan weet je dankzij je lange geschiedenis op deze planeet, dankzij alles wat je in vorige levens hebt meegemaakt, dankzij het opruimen van het geboortetrauma, niets op aarde jou permanent kan schaden, permanent kan veranderen wie jij bent en hoe jij naar jezelf kijkt, wanneer jouw energie op een natuurlijke manier stroomt.

Daarom hoe je niet bang te zijn voor iets wat je misschien doet. De reden voor jou angst is dat jij je geboortetrauma nog niet hebt opgelost, maar wanneer je dat doet, zal die angst verdwijnen zoals dauw in de opkomende zon.