Het loslaten van gehechtheid aan verkeerde beslissingen in het verleden

Vraag: Ik heb last van de verkeerde beslissingen die ik in het verleden heb genomen, maar ik ben nog niet in staat om mijn obsessieve gehechtheid daaraan op te geven. Ik wil weten hoe ik al mijn gehechtheid effectief los kan laten.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2017 – Korea:

Mijn geliefde, ik begrijp dat dit inderdaad het moeilijkste aspect is van het spirituele pad, dus ik zal het niet lichter maken dan het is. Ik begrijp heel goed dat het voor iedereen die is geïncarneerd, heel moeilijk is om onze gehechtheid los te laten. Helaas mijn geliefde, is er maar één manier om je gehechtheid aan dingen los te laten en dat is ze gewoon los te laten. Soms gooit iemand je een bal toe en je grijpt hem, je pakt hem beet met je handen en dan je kun je hem heel stevig vasthouden. En je kunt in gedachten het idee krijgen dat jij, nu je deze bal gepakt hebt, een poging moet doen om hem weer los te laten. Jij kunt je dus zo concentreren op het loslaten van die bal, dat je onderbewuste jouw grip op die bal versterkt. En dan bedenk je dat er een bovenmenselijke inspanning verricht moet worden, een kracht in je spieren moet komen om deze bal op een of andere manier los te laten.

Maar hoe meer jij je spieren spant, hoe moeilijker het natuurlijk wordt om je hand te openen en de bal los te laten. Nu kom je er ineens achter dat er geen bal naar je toe werd gegooid, maar een stukje gloeiende steenkool, en op het moment dat jij je realiseert dat je hand verbrandt, doe jij onderbewust, instinctief, je hand open en laat het kooltje los. Dit is de enige manier om een gehechtheid los te laten. Het is geen beslissing die je in gedachten neemt. Het is een spontane of een innerlijke beslissing. Dus je wordt niet gedwongen om iets op te geven, je beslist niet welbewust in gedachten dat je iets op moet geven.

Het gaat spontaan, omdat je begrijpt dat jouw gehechtheid jou schade toebrengt en dat het niet in jouw eigen belang is. Wanneer je iets niet los kunt laten, kun je alleen maar naar het punt toewerken waarop je meer duidelijkheid krijgt. Je ziet het dieper liggende psychologische probleem, je kunt het patroon herkennen, je kunt de beslissing zien die je genomen hebt. Je kunt inzien hoe die jou beperkt en wanneer je die beperking ziet, laat je spontaan die gehechtheid los. Daarom hebben wij jullie zoveel hulpmiddelen gegeven. Een gehechtheid heeft altijd te maken met een bepaalde hoeveelheid energie die een verkeerde kwaliteit heeft gekregen. Dit zorgt voor een emotionele reactie die aan je emotionele lichaam trekt, en je kunt onze decreten en invocaties benutten om die emotionele energie op te lossen. En wanneer je het gevoel hebt dat je niet meer een sterke emotionele reactie hebt, dan kun je beginnen met meer duidelijkheid krijgen over het mentale aspect in jouw gedachten, het patroon, te begrijpen dat jij dit aan het herhalen bent. En om in te zien dat er een diepere beslissing aan ten grondslag moet liggen.

En wanneer je de energie in het mentale rijk hebt opgeruimd en daar helderheid over hebt, dan kun je naar het identiteitsrijk en begrijpen dat jij op een bepaald moment de beslissing hebt genomen die deze gehechtheid heeft gevormd, omdat je ging geloven dat jij op een bepaalde manier wordt beperkt. En wanneer je dat gaat inzien, wanneer je begrijpt hoe dit jou beperkt, dan kun je spontaan die gehechtheid loslaten. Maar vaak is er een welbewuste inspanning van jouw kant nodig om dat punt te bereiken.

Ik probeer je alleen maar te tonen dat dit geen mentale inspanning is, waarbij je jouw gedachten tot iets dwingt, jij werkt aan jezelf om die energie te kunnen zien en je van die energie te bevrijden, zodat je spontaan begrijpt waarom je die los wilt laten en dan laat jij spontaan die gehechtheid los. Op het laatst gaat dit moeiteloos.