Hoe je naar je hart gaat

Vraag: Kun je ook advies geven over wat de meest geavanceerde methode is om je hart binnen te gaan, namelijk hoe je naar je hart gaat en herkent wie je bent? Wat moet je hier dan wel of niet voor doen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Oekraïne:

Zoals bij alles is dit een persoonlijke kwestie. Er is niet één die het meest efficiënt is of de meest geavanceerde methode. In het algemeen hebben de mensen, vooral als ze zijn opgegroeid in een niet-spirituele of anti-spirituele omgeving veel energie die op angst berust, die hun hartchakra verstopt laat raken. Het is dus heel belangrijk om de energie op te ruimen door de hulpmiddelen, de decreten en invocaties, te gebruiken. Natuurlijk heb je de invocatie om je hart te zuiveren, de rozenkrans van onvoorwaardelijke liefde en veel andere invocaties die ontworpen zijn om je chakra’s te zuiveren. Die kun je dus gebruiken.

Maar wanneer je echt naar je hart wilt gaan, dan zijn er veel verschillende methodes om je naar binnen te richten en naar binnen te kunnen gaan. En daar hebben we meditaties voor gegeven. Maar als je het gevoel hebt dat er andere methoden op de wereld zijn die jou persoonlijk meer aanspreken, dan moet je die gebruiken. Het is niet, en je moet nu voorzichtig zijn opdat je heel zorgvuldig het onderscheid maakt, dat naar je hart gaan een mechanisch proces is.

Er is geen mechanische methode die bij iedereen werkt, of die altijd bij iemand werkt. Omdat het een kwestie is van bereid zijn om uit je normale bewustzijnsstaat te stappen, je aandacht op je hart te richten en het is een kwestie van hoe open je staat om de impulsen, indrukken, visioenen te ontvangen die je in je hartchakra, of de geheime kamer van je hart, krijgt. Er spelen dus veel factoren mee. En het is gewoon niet mogelijk om een methode te definiëren die altijd werkt, omdat het erom gaat van hoe bereid jij bent om een neutrale staat te krijgen, waarin je een open vraag stelt, zonder een mening te hebben of een intentie of een verwachting, over hoe het antwoord eruit moet zien of juist niet. En dat punt bereiken, dat je neutraal kunt blijven, is voornamelijk een kwestie van al je gescheiden zelven opruimen. En wanneer jij je geboortetrauma opruimt, wordt het veel gemakkelijker om naar je hart te gaan.