In de war raken door andere mensen

Vraag: Wanneer ik de geascendeerde meesters vraag om mijn innerlijke problemen te tonen, en zij mij helpen om ze te zien terwijl ik de invocaties opzeg, dan kom ik in een situatie waarin ik in de war raak door de mensen om mij heen. Waarom moet ik door dit proces heen? Heeft dit te maken met het opruimen van karma of is dit een innerlijke zuivering of kom ik in die situatie omdat het een test van de meesters is?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2017 – Korea:

Mijn geliefde, geen enkele situatie waar jij mee te maken krijgt, is een test van de geascendeerde meesters. Dit kan sommige studenten van geascendeerde meesters verrassen, maar wij gaan niet actief onze studenten testen in die zin dat wij op een of andere manier de macht hebben om jou in een moeilijke situatie te brengen. Wij hebben die macht niet, wij willen die macht niet, wij manipuleren je leven op geen enkele manier om ervoor te zorgen dat je een bepaalde richting opgaat. Wij helpen jullie alleen maar om betere keuzes te maken, zodat jij je leven een andere wending geeft. Maar wij zijn geen verborgen hand die je manipuleert of een duw geeft om bepaalde testen te ondergaan of bepaalde situaties het hoofd te bieden.

Mijn geliefde, wie dwingt je dan om in bepaalde situaties terecht te komen? Nu, dat ben jij zelf, jouw eigen reactiepatronen, die je nog niet hebt gezien. Nu klopt het dat wij, wanneer jij een beroep op ons doet om een bepaald aspect van je psychologische problemen tonen, je op twee verschillende manieren kunnen helpen. De ene is dat wij een bepaalde hoeveelheid licht kunnen uitgeven die de toestand die jij in je onderbewuste aanwezig is, in beroering brengt en die je nog niet bewust hebt gezien. Het is niet zo dat als wij dat licht uitbrengen, er automatisch een situatie op de wereld ontstaat die jou in de war brengt. Met andere woorden, er is geen invloed van buitenaf die andere mensen of situaties beïnvloedt. Wanneer je ons vraagt jou te helpen om iets te zien in jouw psyche, dan brengen wij licht naar je onderbewuste en dit zet de toestand in je onderbewuste in beweging.

Dit kun je ervaren als omstandigheden in de buitenwereld of andere mensen die jou in de war maken. Maar dit projecteer jij zelf op omstandigheden in de buitenwereld en op andere mensen. Jouw reactiepatroon wordt door het licht geactiveerd en als jouw reactiepatroon is dat je projecteert dat andere mensen of omstandigheden in de buitenwereld jou in de war brengen of verhinderen om te gaan naar waar jij naar toe wilt, dan zul je dat zo ervaren. Nu kunnen er nog andere psychische patronen zijn die je misschien op een andere manier ervaart en daarom zullen twee studenten niet dezelfde reactie krijgen als zij onze hulp vragen.

Zoals ik zei, is het uitgeven van licht om een beweging op gang te brengen slechts één manier waarop we jou kunnen helpen en wij doen dat liever niet op deze manier. Wij willen je liever helpen door jou een inzicht, een intuïtief inzicht, te geven dat jou helpt om een patroon te zien, een toestand in je onderbewuste. In veel gevallen staan studenten er echter niet open voor om te zien wat zij moeten zien. Ik zeg dit niet om je een schuldgevoel te geven. Mijn geliefde, wanneer jij om onze hulp vraagt, dan is het wel duidelijk dat jij iets niet kunt begrijpen; als dat wel zo was dan had je het al opgelost en had je onze hulp niet hoeven inroepen. Het is heel natuurlijk dat jij niet altijd iets zult zien waar jij hulp voor vraagt of wat jou niet duidelijk is.

Daarom kunnen we jullie in veel gevallen alleen maar helpen door die toestand erger of minder erg te maken, zodat hij extremer wordt. Daardoor kun je misschien het patroon herkennen en begrijpen dat je reageert zoals je al heel vaak in je leven hebt gereageerd. Je kunt dan ook het onderliggende patroon gaan begrijpen en je afvragen: “Waarom reageer ik zo?” Maar als jij je daar echt voor openstelt, dan kunnen we jou ook helpen zonder al die opschudding. Het is niet zo dat wij je in de war willen maken of dat je getest wordt door een chaotische situatie. We zouden je veel liever intuïtief inzicht willen geven, maar dit vereist dat jij, wanneer je onze hulp inroept, weet dat jij je bewust zo open moet gaan stellen als maar mogelijk is om de subtiele inzichten te horen die we jou kunnen geven.

Het is niet zo mijn geliefde, dat wij als een donderstem uit de hemel tot jou kunnen spreken, zoals je soms in de Bijbel leest of op andere plaatsen hoort om je te vertellen wat jouw probleem is.

Wij kunnen tot jou spreken door middel van het zachte innerlijke stemmetje dat jou een intuïtief inzicht geeft. Maar je vermogen om dit te ontvangen, hangt af van jouw openheid. Je moet begrijpen dat jij als student van geascendeerde meesters vaak een bepaalde kijk op iets hebt – bijna een projectie van je uiterlijke geest van hoe jij over een situatie denkt, wat jij denkt dat jouw psychische probleem is. Dan vraag je om onze hulp, omdat je een bepaald beeld van de situatie hebt en jij wilt dan dat wij je helpen om het probleem dat jij denkt te hebben, los te laten. Maar in veel gevallen is het probleem dat jij in gedachten denkt te hebben, niet het ware onderliggende probleem. Dus als je gedachten zich fixeren op het bevestigen van jouw huidige inzicht in het probleem, dan is dat gewoon niet de opening waardoor wij jouw de intuïtieve inzichten kunnen geven.

Daarom geven wij licht uit dat de toestand erger maakt in de hoop dat je het duidelijker kunt zien. Maar als jij een manier kunt vinden om dit te neutraliseren waardoor jij je meer open kunt stellen om naar het probleem te kijken vanuit een andere invalshoek, vanuit een ander perspectief, dan kunnen we jou inderdaad die inzichten geven, zodat je niet die onrust hoeft mee te maken. Wij hebben studenten die al een aantal jaren op het pad zijn, die deze bereidheid hebben ontwikkeld om naar binnen te gaan en te luisteren. En die bijna altijd hun oren hebben openstaan, zodat wij hen wanneer zij in een bepaald situatie terechtkomen, dat inzicht kunnen geven dat hen een patroon laat zien. Wat ik nu zeg, is dat er veel studenten zijn die in gedachten beslissen dat zij onze hulp willen om een bepaalde situatie te begrijpen, maar nog steeds onderbewust weerstand voelen om ons antwoord te horen.

Er zijn ook veel studenten die deze onderbewuste weerstand hebben overwonnen en op het punt zijn waarop ze altijd willen luisteren naar het antwoord en hun pad is daardoor veel gemakkelijker geworden, omdat zij met hun ene oor luisteren naar de geascendeerde meesters en met het andere naar de wereld, bij wijze van spreken. Je kunt die bereidheid om te luisteren ontwikkelen, een bereidheid om iets te horen wat jouw ego niet beslist wil horen, of die jij niet hebt, omdat jij jezelf gaat veroordelen als wij jou een bepaald patroon in je psyche tonen. Maar nogmaals, als je denkt dat jij jezelf moet veroordelen of je slecht moet voelen, dan is dat juist een deel van jouw patroon, omdat het niet van ons komt, mijn geliefde. Wij veroordelen je nooit vanwege een bepaald patroon in je psyche, omdat de meesten van ons hetzelfde patroon in onze psyche hebben gehad voor wij ascendeerden. Wij hebben maar één wens en dat is jou helpen om je te bevrijden van al je patronen, waardoor wij ons ook bevrijd hebben.