Hoe je weet of jij een avatar bent

Vraag: Hoe kom je erachter of jij een avatar bent of een oorspronkelijke bewoner van de aarde of iets anders?

Antwoord van Kim Michaels, 2017 – Estland:

Heb je het nieuwe boek gelezen? Ik zal deze vraag beantwoorden en met het nieuwe boek bedoel ik ‘Mijn levens met Lucifer, Satan, Hitler en Jezus’. In eerdere leringen, een aantal leringen van geascendeerde meesters en andere spirituele leringen, is het woord avatar gebruikt. Ik ben er niet honderd procent zeker van, maar ik denk dat Blavatsky en de theosofische leringen dit woord hebben geïntroduceerd. Kent iemand van jullie die beter of weet iemand dat? En natuurlijk werd het gebruikt in de film ‘Avatar’, in computerspelletjes bestaat het concept avatar, maar in de leringen van de geascendeerde meesters werd avatar beschouwd als een zeer ontwikkeld wezen dat naar de aarde kwam. Er waren bijvoorbeeld leringen waar bijvoorbeeld in stond dat Jezus een avatar was en dat hij daarom zo speciaal is. En dit is dus ironisch, zoals ik tegen iemand zei, omdat de leringen van de geascendeerde meesters zeggen dat Jezus niet de enige zoon van God was en dat hij veel vaker op aarde is geïncarneerd en niet altijd het juiste heeft gedaan. Een deel van die lering bestond eruit dat men Jezus van zijn voetstuk probeerde te halen, maar een ander deel van die lering had nog steeds dat afgodsbeeld dat hij zo speciaal was toen hij kwam. En dat is natuurlijk contraproductief. Het boek ‘Mijn levens met’ probeert al die concepten, waaronder Jezus, van hun mystieke en geïdealiseerde beeld te ontdoen. Het probeert te tonen dat het concept avatar verwijst naar iemand die niet tot de oorspronkelijke bewoners van de aarde behoorde en geen gevallen wezen is en dat het iemand was die hier niet naartoe kwam vanwege karmische redenen.

Ik bedoel dat er mensen kunnen zijn, levensstromen die op andere planeten zijn geïncarneerd en karma op die planeten hebben gemaakt en toen die planeten bijvoorbeeld op een hoger niveau kwamen, zij hun bewustzijn niet konden verhogen en dus naar de aarde gingen die een lagere bewustzijnsstaat heeft. Maar een avatar is iemand die niet om deze redenen is geïncarneerd, maar die de keuze heeft gemaakt om hier te komen en dat deed omdat zij in hun hoofd hadden dat zij dit in principe deden als een soort reddingsmissie om mee te helpen om de aarde op een hoger niveau te brengen. En in dit nieuwe boek wordt gezegd dat de meeste mensen die heel spiritueel zijn en openstaan voor spirituele leringen, waaronder de leringen van de geascendeerde meesters, avatar zijn. Het is een redelijke aanname dat jij, als jij een heel spiritueel persoon bent en dat al lange tijd bent en er open voor staat, waarschijnlijk als avatar bent gekomen.

In het boek staat dus dat Jezus een avatar was, maar er waren vele anderen, met andere woorden miljoenen mensen, avatars die naar de aarde zijn gekomen. En de meesters willen proberen de kloof te verwijderen, ze willen dus dat wij de kloof dichten die wij tussen ons en hen scheppen, omdat wij hen op een onbereikbaar voetstuk plaatsen vanwege wat zij hebben gedaan. Zij willen ons laten beseffen dat veel van ons hier om een reden zijn gekomen, om de aarde te helpen te ontwaken en wij doen dit door onszelf te wekken. Dat wil niet zeggen dat er geen spirituele mensen zijn die tot de oorspronkelijke bewoners van de aarde behoren. En hoe kom je erachter of je de ene bent of de andere? Je kunt dat alleen intuïtief vanbinnen te weten komen. Maar in het algemeen kun je aannemen dat je een avatar bent als je openstaat voor deze leringen, tenzij je heel sterk het gevoel hebt dat je iets anders bent. Dit boek is een roman en het is in de eerste persoon geschreven, met andere woorden, er staat ‘ik heb dit ervaren’, ‘ik deed dit’ en vanzelfsprekend staat mijn naam op de omslag, maar dat betekent nog niet dat het een autobiografie is. Ik heb niet het idee dat ik alles ervaren heb wat er in het boek staat, maar ik heb wel het gevoel dat ik er iets van heb ervaren, maar ik heb meer het gevoel dat het een compendium is van iets wat veel avatars hebben ervaren toen zij hier kwamen.