Nachtelijke angsten en nachtmerries van kinderen

Vraag: Deze vraag gaat over angsten ’s nachts. Mijn kleindochter van twee jaar wordt ’s nachts bang en voelt plotseling angst en ongerustheid als ze slaapt en daarna wordt zij wakker. Zij wordt al vroeg wakker uit haar slaapcyclus en gilt, haar ogen staan wijd open en strak en ze heeft een angstige blik. Ze ademt meestal snel en antwoord niet als ik haar wakker probeer te maken hoewel ze haar ogen open heeft. En ze herkent de mensen om haar heen niet. Dit duurt ongeveer tien tot twintig minuten. Kan ik iets doen om haar te helpen bij dit probleem? Zijn deze symptomen verkregen door herinneringen aan vorige levens? Ik zou graag de oorzaken willen weten en hoe ik haar kan helpen.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Korea:

Je kunt spirituele hulpmiddelen gebruiken die wij hebben gegeven om je kind te beschermen. Je kunt Astrea vragen om het kind los te snijden van banden met het astrale vlak. In veel gevallen wordt dit veroorzaakt door hevige trauma’s uit vorige levens die de ziel in dit leven bij zich draagt. En het betekent dat de ziel van het kind openstaat voor het astrale vlak, waardoor er gaten in de aura van het kind zijn ontstaan vanwege hevige trauma’s en wonden in vorige levens.

Op langere termijn is de oplossing dat je het kind helpt om de psychologische problemen te helen en het trauma los te laten. Maar in veel gevallen kan dit pas over een aantal jaren gebeuren. En het is meestal niet gemakkelijk om het kind te helpen in de kindertijd, omdat dit alleen maar mogelijk is wanneer het kind volwassen wordt en zich hier meer van bewust wordt. Je kunt nu wel beginnen trouwens door te vragen of het kind zich iets herinnert en dan het kind hierin te begeleiden. Maar de belangrijkste stap zijn de oproepen. Dit zal misschien niet het probleem helemaal verlichten, afhankelijk van de ernst van het trauma van het kind. Omdat zoals ik zei, er trauma’s zijn die je alleen maar bewust kunt helen als het kind iets van zijn psyche begrijpt. Maar je kunt in ieder geval iets doen en in veel gevallen helpt dit.