Voeding en geneeskunde in de Gouden Eeuw

Vraag: Hoe zal het met voeding en geneeskunde in de Gouden Eeuw gaan? Beveel ons een evenwichtige aanpak van voedsel aan die spirituele beoefening bevordert. Vertel ons alsjeblieft wat de meest en minst geschikte voeding is en de gevolgen ervan.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Oekraïne:

Het is niet mogelijk om een antwoord te geven op deze vraag, omdat de Gouden Eeuw een proces is dat zich door de tijd heen zal ontwikkelen, zoals Saint Germain heeft gezegd. Het is niet mogelijk om op de toekomst te projecteren: “Nu heeft de Gouden Eeuw zich volledig gemanifesteerd.” Er zal altijd groei zijn. Dus genezing en voeding zal een lang en geleidelijk proces worden. Het is duidelijk dat we wel een paar tendensen kunnen aangeven.

Een daarvan is natuurlijk dat er meer inzichten komen naarmate we verder in de Gouden Eeuw komen, het bewustzijn dat alles onderling verbonden is. Er bestaat duidelijk verband tussen de psyche en het fysieke lichaam. Dat betekent dat genezing zich voornamelijk gaat richten op energie en het oplossen van psychologische trauma’s en problemen. Er zullen een serie geleidelijke veranderingen worden ingezet, omdat er nieuwe technieken worden ontwikkeld om rechtstreeks door middel van energie te genezen. Er zullen zelfs nieuwe apparaten en technieken worden ontwikkeld die bepaalde vormen van energie kunnen stralen, die bijvoorbeeld virussen en schadelijke bacteriën kunnen doden. Op den duur zal er bestraling komen die cellen weer gezond kan maken en in evenwicht brengen.

Er zullen diagnostische technieken komen die op de CAT-scans van tegenwoordig lijken, maar verfijnder zijn, zodat die het energieveld, de chakra’s en blokkades in de chakra’s kunnen tonen. Die kunnen blokkades in het energieveld tonen die voorkomen dat de energie goed door het fysieke lichaam heen stroomt. Het zal duidelijk worden dat energie die niet vrij door de drie hogere lichamen naar het fysieke lichaam kan stromen een belangrijke oorzaak van ziekten is. Omdat de cellen afgesneden zijn van de energie die hen gezond houdt. Daarom kunnen ze alleen maar materiële energie krijgen, energie op fysiek niveau en kunnen zichzelf niet een langere periode handhaven.

Voeding zal ook door meerdere fases heengaan; in de eerste plaats zullen steeds meer mensen zich bewust worden van iets wat nu al ziet gebeuren: zij willen zuiver voedsel dat niet door chemicaliën is vervuild. Men wordt zich er meer van bewust dat het noodzakelijk is om voedsel te produceren op een manier die de gezondheid van de mensen bevordert die het opeten in plaats van voor het gemak of de winst van de mensen of de bedrijven die het voedsel produceren. Geleidelijk aan zal voedsel verfijnder worden, men wordt zich er meer van bewust dat het fysieke lichaam wordt beïnvloed door het voedsel dat je eet.

Aan de andere kant wordt men zich er ook meer van bewust dat voedsel, wanneer je de psychologische problemen oplost en je cellen meer in evenwicht brengt, minder cruciaal is dan wanneer de cellen niet in evenwicht zijn. Wanneer je cellen in evenwicht zijn, zal je lichaam in staat zijn om een grotere variëteit aan voedsel te eten en te verwerken op een manier die je gezondheid niet schaadt. Nogmaals, dit is een aanpak waar veel kanten aan zitten en daarom willen we er niet al te veel op ingaan, omdat je meerdere dingen met voedsel kunt doen.

Een van de grote doorbraken zowel in begrip als technologie zal het vermogen zijn, zoals ik zei, om het energieveld van iemand persoonlijk te diagnosticeren. Dan ontstaat de mogelijkheid van een veel individueler aanpak van niet alleen medicijngebruik, maar ook van voedsel. Er zijn dan geen medische bedrijven meer die een monopolie op een specifiek medicijn proberen te krijgen die zogenaamd een ziekte kunnen genezen. Zij doen dit natuurlijk om enorme winst te behalen. Men zal zich hiervan bewust worden, omdat men zich realiseert dat het eenvoudig niet mogelijk is om één type medicijn te maken dat voor alle mensen met een bepaalde ziekte werkt.

Integendeel, je moet een persoonlijke aanpak hebben. Je kijkt naar het energieveld van de persoon. Je zendt de persoon ook naar iemand die het equivalent is van wat je tegenwoordig psychologen en therapeuten noemt, omdat zij naar hun psychologische problemen kunnen kijken om hulp te ontvangen die buiten je fysieke toestand valt. Hetzelfde geldt voor voeding, deze diagnostische methoden zullen de mogelijkheid scheppen om voeding op een individuele manier aan te pakken, omdat je precies kunt zien wat je lichaam nodig heeft. Je kunt zelfs zien hoe je lichaam op voedsel reageert.

Als we een stuk verder in de Gouden Eeuw zijn, dan zal er een moment komen waarop iedereen of in ieder geval elk huis uitgerust is met apparaten die een diagnose kunnen stellen, omdat zij het energieveld van iemand kunnen scannen en dat op een scherm projecteren. Zij kunnen zelf enigszins zien wat er aan de hand is en rechtstreeks zien hoe zij bijvoorbeeld worden beïnvloed door bepaalde voeding. Dit zijn een paar van de mogelijkheden die ontstaan wanneer de mensen zich ervan bewust worden dat alles met elkaar verband houdt. Dat er energie bestaat die dit doet en dat wij naar het energieveld van iemand moeten kijken om met het fysieke lichaam om te kunnen gaan.