Seks en de overdracht van energetische patronen of matrices tussen mensen

Vraag: Kan kanker van de ene mens op de andere worden overgedragen door seksualiteit, als een bepaald programma in hogere lichamen, in een latente staat die zich manifesteert wanneer er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Nederland:

Mijn geliefde, ik ben terughoudend in het beantwoorden van deze vraag, omdat ik niet wil dat jullie bang worden voor van alles. Je weet, of misschien realiseer jij je het niet eens, dat heel veel mensen, toen bacteriën werden ontdekt door een periode heen gingen die meer dan een generatie lang heeft geduurd, waarin ze ongelooflijk bang waren voor bacteriën, omdat dit een verborgen gevaar was dat zij niet konden zien. Voordat zij hier vanaf wisten, konden zij er eigenlijk niet bang voor zijn, hoewel ze wel zagen dat mensen ziek werden. Maar toen ze wisten dat er kleine dingetjes waren die hun lichaam konden binnenvallen en doden, waren ze hier heel erg bang voor. En bij sommige mensen is dat nog steeds zo. Een aantal mensen hebbe dit zo erg dat zij niet in hun dagelijkse leven kunnen functioneren.

In zekere zin zou je kunnen zeggen, of het nu door seksuele omgang is of door een andere nauwe relatie, dat er een bepaald energetisch patroon of matrices uit het emotionele, mentale en identiteitslichaam tussen mensen kunnen worden overgedragen. Maar als spirituele student hoef jij je hier niet al te druk over te maken als je spirituele bescherming gebruikt, als je het pad bewandelt waarop je probeert jouw zelven los te laten, omdat je niet iets van een ander kunt opnemen, als er niet iets in jou dat accepteert.

Je zou bij jezelf kunnen nagaan hoe jij je voelt over je relatie tot andere mensen. Wat je moet doen. Als je sterk het gevoel hebt dat je altijd sympathie of empathie voor anderen moet voelen en heel gevoelig moet zijn voor andere mensen, dan weet je dat je waarschijnlijk eerder iets overneemt. Het is misschien geen kanker; het kan een emotioneel patroon zijn, of je kunt hun lasten of energie overnemen. En dit is natuurlijk niet de bedoeling op het spirituele pad. Je moet inzien waarom jij een spirituele student bent: jij bent gevoeliger dan de gemiddelde persoon. Je bent gevoelig voor spirituele energie, maar je kunt niet gevoelig zijn voor hogere energie zonder gevoelig te zijn voor lagere energie. Je moet zover komen dat jij je realiseert dat je moet beslissen dat jij het recht hebt om op deze planeet te leven zonder energie van andere mensen over te nemen.

En daarom moet je goed onderscheid maken wat betreft je gevoeligheid, zodat je niet van jouw gevoeligheid een opening maakt waardoor andere mensen hun negatieve energie bij jou kunnen dumpen bij wijze van spreken. En het antwoord is ja. Gebeurt het vaak? Nee, dat niet. En als je bepaalde voorzorgsmaatregelen neemt, dan hoef jij je daar niet ongerust over te maken. Met andere woorden, ik wil geen fobie bij spirituele studenten creëren, die nu bang worden dat ze iets van andere mensen overnemen.