Spirituele mensen en relaties

Vraag: Ik heb in mijn leven ervaren dat ik weinig relaties heb, als ik die al heb, en ik weet dat dit bij andere naar spiritualiteit geneigde mensen ook het geval is. Zouden de meesters hier wat over kunnen zeggen? Persoonlijke liefdesrelaties of helemaal geen relaties. Kim vraagt voor de duidelijkheid of hij helemaal geen relaties bedoelde.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Nederland:

Zoals ze zeggen: oude gewoontes slijten niet. Veel van jullie die tegenwoordig spirituele mensen zijn, zijn natuurlijk al vele levens spiritueel. Wat zie je vaak dat spirituele mensen hebben gedaan als je teruggaat in de tijd? Zij trokken zich terug uit de samenleving en gingen in een grot in de Himalaya zitten, of gingen naar een mysterieschool of het klooster in. Je ziet dus dat veel spirituele mensen veel levens in afzondering hebben geleefd of die in heel stille, rustige, gecontroleerde omgevingen hebben doorgebracht, waarin zij niet te maken kregen met de problemen die voorkomen wanneer je een actiever leven leidt.

Veel van jullie hebben ervoor gekozen om in dit leven te incarneren, maar jullie hebben die oude geneigdheid nog bij je – in zekere zin wil je in een omgeving zijn waarin jij je comfortabel voelt. Je hebt het gevoel dat jij alles onder controle hebt; je hebt het gevoel dat jij niets te maken hebt met bepaalde uitdagingen op de wereld. Je kunt dit met je meedragen totdat je op het punt komt dat je introverter wordt en de neiging krijgt om jezelf te isoleren. Ik zeg niet dat er in alle gevallen iets mis mee is, of dat je dit niet moet doen. Voor sommige mensen kan het goed zijn om dit in ieder geval een bepaalde periode te doen totdat ze een innerlijk besluit hebben genomen.

Je moet heel voorzichtig zijn en deze hulpmiddelen en leringen gebruiken om je af te stemmen op je Goddelijke plan en in te zien dat jij er eigenlijk zelf voor hebt gekozen om meer met andere mensen om te gaan. Het gevaar als jij je isoleert, is vanzelfsprekend dat je gedachten een gesloten systeem kunnen worden, omdat je geen feedback van buitenaf krijgt die je een bepaalde referentiekader kan geven.

Je moet erkennen dat zelfs iemand met een hoog niveau van Christusonderscheid en is afgestemd op zijn of haar IK BEN Aanwezigheid, nog steeds profijt kan hebben van de omgang met andere mensen. Al is het alleen maar om andere mensen te helpen, wat een onderdeel is van jouw Christusschap. Hoe kun je dat doen als je niet weet hoe hun bewustzijn eruitziet. Met andere woorden, als het een onderdeel van je Goddelijke plan is dat jij je Christusschap demonstreert en ideeën naar buiten brengt die andere mensen kunnen helpen om hun bewustzijn te veranderen, iets wat voor de meesten het geval is. Hoe kun je dit eigenlijk doen als jij je niet hebt afgestemd op het bewustzijn van de mensen?

Daarom moet je bereid zijn om te kijken naar: “Isoleer ik mij om iets te vermijden?” Als dat zo is, dan heb je de hulpmiddelen om te kijken naar: “Wat is mijn geboortetrauma dat ervoor heeft gezorgd dat ik besloot dat ik geen omgang wilde met andere mensen die mij kwetsten” en dan dat trauma loslaten. Met andere woorden, ik zeg dat je op het punt moet komen dat de reden dat je niet veel relaties hebt, geen vermijdingsgedrag is, niet wegrennen van een confrontatie omdat je de wonden in je psyche hebt geheeld die je het gevoel geven dat jij moest wegrennen.

Wanneer je dat hebt gedaan, kun je zien of het een deel van jouw Goddelijke plan is om tamelijk geïsoleerd te blijven leven of dat je naar buiten moet gaan en meer met andere mensen moet optrekken. Met andere woorden, ik wil graag dat je op het punt komt waarop je persoonlijk weet wat dat voor jou betekent, en of jij een soort teruggetrokken leven moet blijven leiden of dat het tijd is om meer met anderen om te gaan.