Als je niet genoeg hebt van de ervaringen die het zelf je geeft, dan kun je het niet loslaten

Vraag: Er is gezegd dat je bewust gescheiden zelven kunt verwerpen wanneer je ze ziet, maar zij kunnen nog in je onderbewuste aanwezig blijven en de meesters kunnen ze niet bij je weghalen als jij er onbewust nog aan gehecht bent. Hoe kun je aan je onderbewuste werken om dat te laten beseffen dat het die gescheiden zelven moet loslaten, zodat ze weggehaald kunnen worden? Hoe kan ik mijn onderbewuste ervan tegenhouden om imperfecte beelden te projecteren?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Nederland:

Welnu, ik zou liever zeggen dat je het idee moet loslaten dat het onderbewuste een op zichzelf staand leven heeft. De gescheiden zelven hebben een leven dat op zichzelf staat. Zij verblijven misschien in je onderbewuste. Jouw onderbewuste projecteert geen beelden op je bewuste gedachten, dit doen de gescheiden zelven. Wat er kan gebeuren, is dat je op het punt kunt komen dat je een bepaald gescheiden zelf ziet en een aantal consequenties van dat zelf begrijpt, maar je wilt misschien niet naar dat zelf kijken en het kwijtraken. Dit kan gedeeltelijk komen omdat het zelf je een bepaalde ervaring geeft en jij daar nog geen genoeg van hebt gekregen. Je negeert het zelf dus of je duwt het weg naar je onderbewuste, zodat je er niet steeds naar hoeft te kijken. Dit kan gebruiken bij mensen; je moet dan gewoon zeggen: “Nu, je hebt nog niet genoeg van de ervaringen die het zelf je geeft, waarom zou jij je dan druk maken over dat zelf? Waarom zou je dat proberen kwijt te raken? Krijg die ervaring tot je er genoeg van hebt.” Om het zelf kwijt te raken, moet je niet alleen het zelf zien en begrijpen wat het doet, je moet de overtuiging, of de beslissing, gaan zien die het gescheiden zelf heeft gevormd. Je moet de beperkingen die het heeft, begrijpen, hoe dit jou beperkt, dat het niet overeenkomt met de werkelijkheid, dat het berust op een beperkt perspectief en een illusie. En wanneer je die illusie ziet, de overtuiging die achter het gescheiden zelf zit, dan laat je het spontaan los. Je hoeft niet met je bewuste gedachten te beslissen dat je het loslaat. Je voelt alleen maar dat je van standpunt verandert en dat zelf loslaat.

Nu kun je natuurlijk zeggen dat er gescheiden zelven in je onderbewuste kunnen zitten die beelden op je bewuste gedachten projecteren. In veel gevallen kunnen er ook openingen in je emotionele en mentale lichaam zitten waardoor duistere krachten beelden op je bewuste geest projecteren. In dat geval kun je het beste bescherming oproepen door Aartsengel Michaël en Astrea vragen om je los te snijden van alle banden met duistere krachten. Dit kan tijdelijk verlichting geven, maar de opening werd in de eerste plaats gemaakt door het gescheiden zelf en totdat je dit gescheiden zelf loslaat, kun je er dus niet helemaal van bevrijd zijn.

Er zijn heel veel mensen op de wereld, niet beslist spirituele mensen, maar zelfs ook spirituele mensen, die een bepaald gescheiden zelf hebben dat hen een bepaalde ervaring geeft en die zij niet willen loslaten. Dit maakt een opening waardoor de duistere krachten beelden kunnen projecteren op hun gedachten, maar je kunt niets doen tenzij zij zelf bereid zijn om het zelf los te laten.