Helen gaat over het bewust maken van de zelven en die zelven laten sterven

Vraag: Als wij bewust de gescheiden zelven loslaten, maar ons onderbewuste doet dat niet, wat voor advies geven de geascendeerde meesters dan? En zijn er ook veilige manieren om aan het onderbewuste te werken?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Korea:

In de eerste plaats is het veilig om aan het onderbewuste te werken met alle hulpmiddelen en technieken die wij jullie hebben gegeven, allemaal vanaf de eerste invocaties en rozenkransen. Maar wanneer je het proces benut dat wij in de laatste boeken hebben gegeven over de gescheiden zelven, dan haal je die welbewust uit je onderbewuste omhoog. Wanneer je ze echt loslaat op het bewuste niveau, dan heb je ze losgelaten. Je kunt misschien zeggen dat er nog wel een paar restanten zijn of dat er nog een ander zelf is, maar dat komt dan omdat dit een zelf is dat je nog niet bewust hebt gemaakt en losgelaten.

De zelven kunnen soms een ingewikkeld maaswerk vormen die in relatie tot elkaar staan, je kunt bijvoorbeeld één belangrijk zelf hebben, maar na dit eerste zelf werden er ook andere zelven geschapen. Dit is dus niet iets wat je beslist in een sessie hoeft te doen, je hebt misschien wat tijd nodig om ze allemaal weg te halen. Maar het proces van je spirituele trauma’s helen en daarna, gaat over het bewust maken van de zelven die je hebt, waardoor je in zekere zin het onderbewuste bewust maakt en daarom neem je bewust het besluit om dat zelf te laten sterven, en dat kan echt alleen maar wanneer je het ziet en je er echt vanaf de buitenkant tegenaan ziet. Je ziet dat het een gescheiden zelf is en dat jij dit niet bent.