Hoe je omgaat met een ongemakkelijk gevoel in je chakra’s

Vraag: Ik heb al heel lang een akelig gevoel in mijn hartchakra . De oproepen voor bescherming helpen niet. Ik kan er niet achter komen wat voor het gevoel van ongemak zorgt. Welke innerlijke toestanden kunnen er op het spirituele pad verschijnen, vooral in het begin, en hoe kunnen we die loslaten?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Korea:

Het is niet ongebruikelijk dat mensen een akelig gevoel hebben in een bepaalde chakra, dat hoeft niet de hartchakra te zijn. Voor veel mensen is dat de solar plexuschakra of de stuitchakra. En het is wel duidelijk dat er negatieve energie, energie die op angst berust, zich in jouw chakra heeft verzameld. En dit zorgt voor enige turbulentie, een bepaalde niet harmonieuze energie in de chakra. Dit kan er in bepaalde gevallen zelfs voor zorgen dat een chakra de verkeerde kant opdraait en de oproepen voor bescherming kunnen alleen helpen als dit komt door een projectie van buitenaf.

Maar als dit het gevolg is van energie die in jouw innerlijk wordt opgewekt, dan zullen de oproepen voor bescherming niet helpen. En dan moet je naar jezelf beginnen te kijken, naar de leringen die wij hebben gegeven over de gescheiden zelven, omdat er natuurlijk bepaalde zelven verbonden zijn aan de chakra’s en proberen te ontdekken wat dit is, wat voor zelf dit is.

In de hartchakra kun je bijvoorbeeld kijken wat de eigenschappen van je hartchakra zijn en dan kun je beginnen te kijken naar het zelf dat jij misschien hebt. En wanneer je de hulpmiddelen benut die wij hebben gegeven om je spirituele trauma’s te helen en de drie delen die daarop volgen, die invocaties hebben en om leiding te vragen, dan zul je geleidelijk aan het zelf zien dat je chakra verstoort en dan kun je op het punt komen waarop je het ziet en het loslaat en het laat sterven.